Nyhet

Huawei har stappet 5,5 milliarder transistorer inn i sin første «kunstig intelligens»-prosessor

Huawei Mate 10 blir først ut med den nye teknologien.

I forbindelse med IFA-messen har Huawei nå avduket den neste Kirin-brikken, en helt unik brikke som kommer til å være å finne i selskapets neste toppmodell.

Den store kinesiske mobilprodusenten Huawei produserer som kjent sine egne mobilprosessorer i form av sine potente Kirin-brikker. Kirin 970, det nyeste innslaget, skal ha et særskilt fokus på kunstig intelligens.

Det har den i kraft av å komme med en egen, dedikert prosessor kalt NPU (Neural Processing Unit), som den første i Huaweis portefølje.

Kraftig ytelse

Under presentasjonen av brikken på IFA-messen opplyste Huawei at den nye NPU-prosessoren gir Kirin 970-brikken heftig ytelse når det gjelder sanntidsprosessering av informasjon sammenlignet med tradisjonelle prosessorer og grafikkprosessorer.

Kirin 970 blir kraftige saker, med dedikert kunstig intelligens-prosessor.

Som et eksempel påstår selskapet at NPU-prosessoren kan utføre bildegjenkjenning på 2000 bilder i minuttet, som skal være rundt fem ganger raskere enn det en vanlig CPU ville brukt på den samme oppgaven.

Totalt sett skal NPU-en ha hele 25 ganger høyere ytelse når det gjelder oppgaver knyttet til kunstig intelligens enn CPU-en, og cirka seks ganger høyere enn grafikkprosessoren. I tillegg skal energieffektiviteten være hele 50 ganger høyere enn om CPU-en hadde blitt brukt til den samme oppgaven, ifølge Huawei.

Kommer i Mate 10 om kort tid

Ellers er den nye Kirin 970-brikken laget med 10 nanometers produksjonsprosess, der forgjengeren Kirin 960 var basert på 16 nanometers prosess, og den har hele 5,5 milliarder transistorer stappet inn på én kvadratcentimeter. Hovedprosessoren har åtte kjerner, og grafikkprosessoren har 12 kjerner.

Det er ikke lenge til vi får se hva den nye mobilbrikken faktisk er i stand til. I den samme presentasjonen kunne Huawei nemlig kunngjøre at deres neste toppmodell Mate 10 blir utstyrt med nettopp Kirin 970, og denne mobilen skal offisielt avdukes på et eget arrangement i München den 16. oktober.

Nividia viste også frem kraftig maskinvare nylig: Her er alt du trenger å vite om GTX 10-etterfølgeren Volta »

Les også
Kan Huawei Mate 10 bli en «bedre iPhone X» enn Apples?
Les også
Intels nye brikke fungerer som menneskehjernen – skal skyte fart i kunstig intelligens
Les også
iPhone X blir hånet av Apples nye store konkurrent
Les også
Huawei Honor 9: Forgjengeren var fjorårets mest prisgunstige toppmodell
Les også
Nå er norsk pris og salgsdato for Honor 9 klar
Les også
Vi elsket Honor 8 i fjor, nå kommer oppfølgeren
annonse