Tek.no

Nyhet

Avlytting i stikkontakten

7 Mar 2007 06:37

Kreativiteten innenfor virkelighetens avlyttingsindustri er like grensesprengende som i de mest fantasifulle James Bond-filmene.
Man kan bli paranoid av mindre. Bare spør grenlandskvinnen som denne helgen var utro mot mannen sin, og så hevdet han å ha overvåket henne.

Truet med sexfilm
Da ektemannen truet med å offentliggjøre angivelige sexopptak av henne og den fremmede, ringte hun politiet og ba om hjelp til å forhindre at han la filmopptak av sidespranget ut på nettet.
Ifølge Telemarksavisa ble kvinnen rådet av politiet til å anmelde mannen dersom han gjorde alvor av truslene. Politiet delte dessuten følgende tips med avisa:
– Et godt råd kan også være å kikke bak gardiner eller bilder på veggen for å se etter skjulte kameraer neste gang man skal ha sex.

Fingeren i kontakten
De kunne lagt til ”stikk fingeren inn i strømkontakten”. Eller ”kast lampene i veggen”. Eller ”skru ned alle røykvarslerne”.
De mest hverdagslige gjenstander i hjemmet benyttes nemlig av mistenksomme ektefeller til overvåkning av utro eller trofaste samboere. Sjalusiens grønne djevel får hjelp av en stadig voksende overvåkningsindustri, som med sin lett tilgjengelige spionasjeelektronikk gjør det til en smal sak for Ola å overvåke Kari eller vice versa.
Fordi GSM-dekningen i Norge er så god som den er, gir den svært gode overvåkningsvilkår for innretninger som baserer seg på mobilteknologi som i utgangspunktet var tiltenkt helt andre oppgaver.

Angst og trygghet

Se bare på eksemplene vi har funnet frem for anledningen: Et par stuelamper som kan gis bort som gave. En røykvarsler som alltid står og blinker i taket og signaliserer trygghet mot farer. Eller en strømfordeler som av naturlige årsaker aldri vil gå tom for strøm.

Alle med det til felles at de inneholder skjulte SIM-kort og opererer over GSM-nettet, slik at den som kjenner deres innebygde muligheter lydløst kan ringe dem og overvære alle samtaler som utspiller seg i deres nærvær.
Hvordan kan grenlandskvinnene og deres mannlige åndsfrender sikre seg mot en slik inntrenging av privatlivet?
Én mulighet er den som tilbys av den samme industrien som har skapt problemet. Selskapene som produserer og selger avlyttingsutstyret tilbyr ikke overraskende også motmiddelet, i form av moderne elektronikk som lokaliserer og avslører usynlige GSM-enheter i hjemmet ditt.
Først skaper man usikkerheten, så selger man tryggheten. Den slags blir det forretninger av.
Gode forretninger, skal vi tro Google.

annonse