Tek.no

Nyhet

Tyverisikker GPS

Iris Andersson
7 Des 2007 07:30

I dag er det veldig lett å omsette stjålne GPS-er, og det er dessverre en av grunnene til at mange finner knust sideruter og tomme biler. Medions GPS-navigator GoPal P4425 er utstyrt med fingeravtrykkleser, et godt skritt på veien til færre innbrudd i bilen.

Les mer:
- Enklere å finne frem med GPS
- Bygg din egen mobil
- Posisjonering uten GPS fra Google

Mange funksjoner
Fingeravtrykklesere på GPS-ene gjør nemlig at bare du som eier kan bruke GPS-en din. Av den grunn er det ikke så lett å selge GPS-en videre. Innbruddstyvene vil mest sannsynlig slutte å stjele GPS-er dersom de vet at de ikke får solgt dem videre. Om alle GPS-produsentene hadde gjort det samme, kunne kanskje innbruddsraten på biler gått betraktelig ned.
Forutenom fingeravtrykkleseren støtter Medion P4425 den trådløse teknologien Bluetooth, slik at du blant annet kan bruke den som en håndfrienhet sammen med mobilen. Den har stemmegjenkjenning og trafikkovervåker (RDS-TMC), i tillegg til FM-sender, slik at du kan bruke hele bilens lydanlegg til å høre navigeringsstemmen. 
Kartene kan sees i 2D eller 3D, og vises på den 4,3 tommers skjermen som bare er 17 millimeter tykk.
Prisen ligger akkurat nå på rundt 300 euro, eller cirka 2 400 norske kroner. Dessverre vet vi ikke når den kommer til Norge, men den forhåndsselges på tyske nettsteder.
Det er ikke første gang en GPS-produsent har brukt tyverisikring. Garmin har for eksempel et system der du må taste inn en kode. Dersom du mot formodning taster inn feil kode, må du levere inn GPS-en for å få den åpnet igjen.

annonse