Tek.no

Nyhet

Slik ser iPad 2 ut på innsiden

15 Mar 2011 14:00

Da Apple lanserte iPad to sa de som vanlig lite om hvilken maskinvare som er inne i dingsen. Det er imidlertid alltids noen som åpner dingsen og finner ut hva som er i den.

TechInsights har fått fingrene i iPad 2 og har tatt skrutrekkeren fatt.

Samme komponentkostnader

Komponentkostnadene totalt i iPad 2 er ifølge TechInsights akkurat lik som i forgjengeren; 270 amerikanske dollar tilsvarende rundt 1530 norske kroner.

En A5-prosessor skal drive nettbrettet, og denne skal yte omtrent som Nvidias dobbelkjerneprosessor Tegra 2 som vi blant annet finner i Motorola Xoom. A5-prosessoren er ifølge TechInsights produsert av Samsung med deres 45 nm-prosess. Med 45 nm-prosess får man plass til mange transistorer på liten plass i forhold til 65 nm-prosess slik at den er effektiv i forhold til størrelse, og det er mindre varmeutvikling.

I tillegg skal den nye prosessoren være større enn den vi kjenner fra den originale iPad, nærmere bestemt 12,1 x 10,1 millimeter mot tidligere 7,3 x 7,3 millimeter. Resultatatet er at iPad 2 ligger 50 prosent over originalen i ytelse. I tillegg stiller iPad 2 med en egen grafikkprosessor fra Imagination Technologies.

Endrer klokkehastighet - sparer strøm

Mens A4-prosessoren fra iPad kjører på 1 GHz hele veien vil A5-prosessorens kjerner klokkes etter hvilken klokkehastighet som kreves av de programmene som kjøres, og dermed sparer man strøm. Strømkontrolleren er også byttet ut til noe som kalles IC levert av Dialoc Semiconductor.

Radioenheten skal være den samme som vi kjenner fra iPhone 4 og Motorola Xoom. Minnebrikkene kommer fra Samsung og det japanske selskapet Elpida, og begge RAM-brikkene er av typen Low Power DDR2 DRAM.

(Kilder: ubmtechinsights.com, anandtech.com)

Les også
Apple iPad 2
Les også
Les minnekort på iPad og iPhone
Les også
iPad 2 er kun 8,8 millimeter tykk
Les også
iPad 2 kan bli forsinket til Norge
Les også
Pass deg for iPad-nakken
Les også
- iPad 2 er fem ganger kjappere
Les også
Nå kan du koble iPhone til flatskjemen
Les også
- Det blir ingen iPad 3 i år
Les også
– Apple beholder tronen
Les også
Dette mener verden om iPad 2
annonse