Fremtidens SIM-kort er utsatt

Bransjen klarer ikke å bli enige om nano-SIM.

Apples forslag til nytt SIM-kort, også kalt Nano-SIM. (Foto: The Verge)

Forrige uke skulle den europeiske standardiseringsorganisasjonen ETSI (European Telecommunications Standards Institute) stemme over hva som skal bli fremtidens standard for SIM-kort.

Det å bli enige om én felles standard for et mindre SIM-kort viste seg imidlertid å være vanskeligere enn først antatt.

På fredag sendte ETSI ut en melding om at avstemmingen om et nytt SIM-kort, et såkalt "fourth form factor" (4FF) -SIM-kort, vil bli utsatt. Årsaken er at ETSI ønsker at de ulike aktørene i bransjen blir mest mulig enige før avstemmingen, noe som til nå ikke har vært mulig.

Både Apple, Nokia og RIM har kommet med alternative forslag til nye SIM-kort. Apples nano-SIM er omtrent en tredjedel mindre enn Micro-SIM-kortene som brukes i blant annet iPhone 4 og enkelte telefoner fra andre produsenter i dag. Nokias forslag til nytt SIM-kort er en del mindre enn Apples forslag; 10 x 8 mm. RIM foreslår et kort som måler 11 x 9 mm. Begge disse kortene har i motsetning til Apples forslag helt andre kontaktpunkter enn dagens SIM-kort, noe som gjør at de ikke kan brukes på ulike telefoner ved hjelp av adaptere.

Den neste muligheten til å få gjennomført en avstemming er under komiteens møte i Osaka i Japan fra 31. mai til 1. juni.

Les også: Slik blir ditt neste SIM-kort

(Kilde: ETSI.org)

Les også
Importerer dobbeltsim-mobiler til Norge
Les også
Slik blir ditt neste SIM-kort
Les også
iPhone kan få ny ladekontakt
annonse