Til hovedinnhold

Slik skal Sony slå Spotify

Stikkord er enkelhet og tilgjengelighet, ifølge Timothy Schaaff i Sony.

Hardware/Las Vegas: For kort tid siden ble det kjent at Sony skulle kjøre sin musikktjeneste, Music Unlimited også her i norden. Tjenesten baserer seg på streaming av musikk, og dermed blir det naturlig å sammenligne den med blant annet Spotify og WiMP. Tjenesten er allerede tilgjengelig, og vil virke uansett hvor du befinner deg hen i verden.

Timothy kan fortelle at trenden går mot mer og mer mot en ren digital distribusjon, dermed er det naturlig for Sony å gå den veien. De velger å starte med en del grunntjenester fra ulike leverandører, samt få på plass det mest kritiske. Sony skal også ha vektlagt en enkel og grei pålogging, logger du deg inn skal du få tilgang til alt, samme hvilken plattform.

15 milloner sanger

Tjenesten har per i dag 12 millioner sanger i biblioteket, men en avtale som ble signert i går vil sikre dem rundt 15 millioner sanger. Formatet vil være Sonys AAC+ v2, med 48 kbit/s. Dette høres lite ut, men Schaaff forsikrer at AAC+ v2 har en mye bedre komprimering enn MP3 og at lydkvaliteten derfor er langt bedre enn den ville vært med MP3 i 48 kbit/s.

Pris er alltid viktig, og som kjent har Sony lagt seg på 89 kroner, 10 kroner under Spotify sitt Premium-abonnement. Grunnpakken koster 49 kroner hos Sony. Det er ikke bare mulighet til å bruke kredittkort, også kontantkort tilsvarende de Spotify har vil være tilgjengelig.

Mangler litt funksjonalitet

Timothy innrømmer villig at selve kampen vil stå i premiumsegmentet. Problemet for Sony er at du enn så lenge ikke får noen mulighet til å spille av musikken når du er offline, dermed fremstår abonnementet enn så lenge som noe skadeskutt og forkrøplet. Likevel, dette er en funksjonalitet som skal komme på plass så snart som mulig.

Grunnpakken har også et par problemer slik vi ser det. Det største problemet er at du ikke selv kan velge konkrete sanger du vil høre på. Det du får er mer tilpassede kanaler som spiller den musikktypen du liker, dog uten reklame. Du kan hoppe over sanger du ikke liker, men det fremstår som lite gunstig i lengden. I tillegg kan du gi sangene du får presentert minus eller pluss, noe som skal gjøre at de dukker opp henholdsvis sjeldnere eller oftere.

Du kan også lage egne kanaler, der du for eksempel legger til noen Elvis-sanger, problemet er bare at systemet da også vil legge til alle mulige relaterte sanger, for eksempel ulike tolkninger fra andre artister. Tanken bak dette er, ifølge Sony, enkelhet. Brukere som velger grunnpakken vil bare ha musikk som de liker, de er ikke så nøye på resten av innpakningen.

Snart iOS-støtte?

Per i dag er det støtte i en rekke ulike Sony-produkter, samt flere tredjeparts Android-løsninger. Når det gjelder støtte for iOS ville ikke Schaaff gå i detaljer, uten at de skulle komme tilbake til saken noe senere i uken. Dermed er det naturlig å tenke seg en lansering av iOS-støtte innen kort tid.

Video Unlimited er enn så lenge ikke planlagt i Norden, men Sony ser på oss som et spennende marked ifølge Schaaff.

annonse