Til hovedinnhold

Her er Toshibas smarte hybrid-PC

Bærbar eller nettbrett – Satellite U920t kan du bruke som det passer deg.

Toshiba
Vegar Jansen

Også Toshiba har fått med seg det o'store Windows 8-slippet, og slipper nå noe de kaller en "konvertibel ultrabook".

Den lille tassen med 12,5-tommers skjerm heter Satellite U920t, og er en slags blanding mellom nettbrett og bærbar PC.

Hvis du går lei av å bruke Satellite U920t som en liten bærbar, kan du legge skjermen helt ned og skyve den tilbake, slik at den dekker hele tastaturet. Da kan du tenke på U920t som et rent nettbrett med Windows 8.

Berøringsfølsom IPS-skjerm

Foto: Toshiba

Skjermen er dekket av Gorilla Glass og har støtte for fempunkts berøring. Oppløsningen på 1366 x 768 piksler er helt kurant for en 12,5-tommers skjerm, mens IPS-teknologien bør sørge for gode farger og store innsynsvinkler. Lysstyrken er oppgitt til 300 nit, noe som burde sørge for at datamaskinen kan brukes under de aller fleste lysforhold.

Karosseriet skal i hovedsak være i en magnesiumlegering, og "island style"-tastaturet både bakgrunnbelyst og i full størrelse.

Innvendig deler Satellite U920t skjebne med de fleste andre nyere ultrabooker. Her får du 4 GB minne, 128 GB SSD og tredjegenerasjons Intel Core-prosessor. Core i3-3217U er dog ikke den kjappeste prosessoren i klassen.

Av trådløse teknologier har Toshiba puttet inn 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0 og Intel Wireless Display (WiDi). For de som liker kabler er to USB 3.0-porter, HDMI og minijack for lyd inn/ut på plass. U920t har også minnekortleser for SD, samt webkamera både foran og bak.

Sensitiv

Toshiba har også gått for en rekke sensorer: GPS, gyroskop, akselerometer, magnetometer og lyssensor skal gjøre Satellite U920t til en maskin du for eksempel kan bruke mer aktivt i spill og applikasjoner.

Men med en vekt på 1,45 kilogram og tykkelse på 1,99 centimeter, vil jo dette være langt fra et lett og lekent nettbrett.

Toshiba Satellite U920t skal etter planen være å finnes på norske lagre fra midten av november måned. Anbefalt utsalgspris for spesifikasjoner som beskrevet over er på 8990 kroner.

Kilde: Pressemelding

annonse