Tek.no

Nyhet

Nytt år, nye mobiler

Her er mobilene du kan vente deg i januar.

Espen Irwing Swang
27 Des 2012 09:29

Ikke alle mobilene rakk å komme i butikkhyllene til årets julehandel. Dermed er det nyheter å glede seg til også i januar. Her er modellene produsentene lover oss den første måneden i 2013.

LG Optimus G.Foto: Produsent

LG med nytt flaggskip

LG Optimus G er ikke helt ulik Optimus 4X HD, men nykommeren støtter 4G (LTE), og har hele 2 GB RAM. Prosessoren er fremdeles en firekjerner, denne gangen en Qualcomm MDM9615/APQ8064 Krait på 1,5 GHz. I forrige modell brukte LG Nvidia Tegra 3.

Optimus G er en toppmodell, med litt bredere skjerm enn de fleste andre 4,7-tommere. Mens de andre stort sett har 720 x 1280-skjermer, satser LG nå på en skjerm med 768 x 1280 punkter. Telefonen er ikke større en forgjengeren, skjermen går bare mer ut mot kanten. Optimus G har 32 GB minne, og kamera som tar bilder med 13 megapiksler oppløsning (8 megapiksler i enkelte markeder).

- Finn beste pris på LG Optimus G
- Les omtale av LG Optimus G

Samsung-småtterier

Samsung har hatt en eventyrlig vekst også i 2012, og er et av selskapene som stadig kommer med noe nytt. Januar er ikke noe unntak, da vi i alle fall får se Galaxy SIII Mini NFC i butikkene. Antakelig kommer det mer også, men når vi spør om dette, så kremtes det bare i Samsung-leiren. Vi tipper at det kan dukke opp en 4G-variant eller to av eksisterende produkter.

Galaxy SIII Mini har vi sagt vårt om, og det er vel ikke den mobilen som får det til å rykke mest i fingrene på en mobilentusiast, og det skal nok mer til enn NFC for å gjøre denne til en favoritt.
- Finn beste pris på Galaxy SIII mini NFC
- Les testen av Samsung Galaxy S III mini

ZTE Grand X IN.Foto: Produsent

ZTE med ny innmat

Kinesiske ZTE kommer med to modeller i januar, akkurat i tide til nyttårssalget i Kina. Det kinesiske nyåret starter dagen på dagen med den andre nymånen etter vintersolverv. Her hjemme rekker røyken fra nyttårsrakettene å legge seg før ZTE kommer med den første mobiltelefonen som har prosessor fra Intel. Modellen heter ZTE Grand X IN, og blir et spennende bekjentskap.

Ved siden av den nevnte prosessoren, har telefonen et 8 megapikselkamera som kan ta hele 10 bilder i sekundet. Skjermen er på 4,3 tommer, og oppløsningen er på 540 x 960 punkter. Den har NFC, men mangler 4G. Til gjengjeld skal Grand X IN bli en rimelig mobiltelefon.

- Finn beste pris på ZTE Grand X IN
- Les sniktitt på ZTE Grand X IN

ZTE Blade III.Foto: Produsent

Den andre nykommeren fra ZTE er Blade III. ZTE har hatt suksess med sine Blade-mobiler, som har vist seg å gi god valuta for pengene. Tredje generasjon Blade har 4 GB minne, og 512 MB arbeidsminne. Med Adreno 200 grafikk-brikke og Snapdragon MSM7227A-prosessor fra Qualkomm, er dette ikke en mobil som «drar skinnet av pølsene». Den har 5 megapiksler kamera, og kommer trolig først og fremst til å ha sin styrke i en svært lav pris.

- Finn beste pris på ZTE Blade III
- Les omtale av ZTE Blade III

Nokia Lumia 820.Foto: Produsent

Nokia for folket

For Nokia har det meste dreid seg om Windows Phone 8-lansering og Lumia 920 i året som gikk. Lumia 820 har en litt mindre stjernespekket spesifikasjonsliste enn storebror, og håpet er nok at den skal gjøre både Nokia og Windows Phone 8 tilgjengelig for et litt bredere publikum.

Nokia Lumia 820 har lavere skjermoppløsning og mindre minne enn 920. Den mangler også teknologien Super Sensitive Touch, som Nokia bruker for å gi Lumia 920 en skjerm som kan betjenes med vanter på.

- Finn beste pris på Nokia Lumia 820
- Les sniktitt på Nokia Lumia 820

Nokia 206.Foto: Produsent

Nokia slipper også Nokia 206 ut på markedet i januar. Det er en telefon som får tankene til å gå 5-6 år tilbake i tid, til den gang store trykkskjermer bare var for spesielt interesserte og app var et fremmedord. Nokia 206 har en 2,4 tommer skjerm, og et kamera som tar bilder med 1,3 megapiksler oppløsning. Minnet er på 64 MB (!), men det er mulig å bruke minnekort.

Telefonen støtter ikke 3G, men du kan sende og motta SMS. Den kommer også i en rekke sterke farger.

- Finn beste pris på Nokia 206
- Les omtale av Nokia 206

HTC One SV.Foto: Produsent

HTC med 4G

HTC har også en nykommer på beddingen. One SV er den første HTC-modellen med 4G, og antakelig blir den også den rimeligste 4G-modellen på markedet. Dette er nemlig ikke en toppspekket mobiltelefon med rå skjerm, masse minne og lynrask prosessor. Den har tokjerneprosessor på 1,2 GHz, 1 GB RAM, og 8 GB minne.

Den har 5 megapiksler kamera og støtte for minnekort, men vil nok først og fremst bli lagt merke til som en mellomklassemobil med 4G.

- Finn beste pris på HTC One SV
- Les omtale av HTC One SV

Og alle de andre …

Sony har ingen nye modeller i butikk i januar, i alle fall ingen de kan snakke høyt om i dag. Det har heller ikke Huawei, eller Motorola. Doro slipper ikke nye telefoner i butikk ennå, men sier de vil komme med programvaren Doro Experience til PC og Android-brett i januar.

Savner du noen modeller i oversikten? Sjekk også hvilke modeller som skulle komme på markedet nå i desember. Kanskje har noen av dem ikke nådd frem til din forhandler ennå.

Nå hender det at det dukker opp modeller vi av ulie grunner ikke har fått høre om, og det kan selvsagt skje også i januar. Det er messetid i USA, der Computer Electronics Show (CES) arrangeres fra 8. til 11. januar. Det hender det dukker opp en og annen mobilnyhet på CES, men den store begivenheten i mobilbransjen er Mobile Wold Congress (MWC) som avholdes i Barcelona i februar. Vi er på plass begge steder.

Les også
Bør du bytte mobilen du fikk til jul?
Les også
Samsung viser bøyelige skjermer i januar
Les også
Samsung fikser alvorlig sikkerhetshull
Les også
Samsung Galaxy S III Mini: Ikke la deg lure – dette er ikke en Galaxy S III
Les også
Sony Xperia V: Denne 4G-mobilen har alt
Les også
Nå kommer 4G-telefonene
Les også
LG Nexus 4: Slik er den nye Google-mobilen
annonse

Les også