Tek.no

Nyhet

Her er en airbag for smarttelefonen

Amazon-grunnlegger med oppsiktsvekkende patent.

iStock/5324020, Amobil.no
Vegard Ottervig
19 Des 2012 15:27

Mange av oss har nok opplevd den grusomme følelsen når den skjøre smarttelefonen glipper ut av hånda og starter sin destruktive ferd mot bakken. Mens noen er heldige og kommer fra det med en helskinnet telefon, må andre plukke opp en mobil med knust skjerm eller deksel.

Det er ikke bare forbrukere som tenker den skumle tanken om at skjermen på deres lille duppedings kan bli knust, og produsenter som Apple har tidligere lekt med tanken om en iPhone-airbag.

Grunnleggeren av Amazon, Jeff Bezos, vil ikke være noe dårligere, og nå har det kommet fram et patent der han presenterer sin utgave av en «airbag for smarttelefonen».

Luftventiler og kollisjonsputer

Det nye patentet skal altså beskytte din kosteligste fra brutale sammenstøt med harde og ondskapsfulle gulv. Og det hele skal fikses med en kløktig metode.

Første steg i redningsaksjonen er for smarttelefonens bevegelsessensorer å oppdage når mobilen blir mistet. Dette systemet finner også ut hvilken retning telefonen peker og faller, for deretter å iverksette luftventiler som blåser ut luft. Dette skal gi enheten best mulig plassering i forhold til bakken.

Toppen på kransekaka er deretter utløsningen av selve kollisjonsputene i hver ende av telefonen, slik at den lander trygt og behagelig – uten ekle sprekker i skjermglasset som resultat.

Også for andre dingser

Smarttelefoner er ikke de eneste produktene som kan dra nytte av denne teknologien. E-lesere, nettbrett, GPS-systemer og kameraer er andre kandidater.

Lik oss på Facebook

Airbag-systemet skal i tillegg være så smart at det beregner sammenstøtet og om enheten vil ta skade eller ikke. Hvis faren er for liten, vil ikke putene bli utløst.

Sjekk ut patentet i sin helhet hos US Patent and Trademark Office.

(Kilde: Daily Mail)

Les også
Bør du bytte mobilen du fikk til jul?
Les også
Greit å bruke Twitter mens du kjører
Les også
Hva tror du er Norges mest brukte mobil?
Les også
Denne norske oppfinnelsen skal redde liv
Les også
iPhone-skjermen kan få "airbag"
annonse

Les også