Derfor er Ivy Bridge-prosessorene varme

Nye tester har oppdaget kilden til varmeproblemet.

Selv om Intels nye prosessorserie mottok for det meste positive anmeldelser, har det vist seg at en del av de nye Ivy Bridge-prosessorene har slitt med varmeproblemer.

Spesielt overklokkede prosessorer skal ha sett en temperaturøkning på hele 20 til 30 grader sammenliknet med forgjengeren Sandy Bridge.

Bekreftet

Intels termiske pasta har blitt brukt på den øverste av de tre, mens tredjepartspasta har blitt brukt på alternativ 2 og 3.

Nå har en rapportene blitt bekreftet av den japanske teknologisiden PC Watch, som tok på seg ansvaret for å gjennomføre et par grundige tester av prosessorene. Det viste seg at problemet lå i den termiske pastaen Intel har brukt mellom prosessoren og varmesprederen, som har ført til dårligere enn forventet kjøleevne.

Testen japanenerne utførte besto i å fjerne varmesprederen på en Intel Core i7-3770K-prosessor, forsiktig skrape vekk den termiske pastaen og bindestoffene, og bytte det ut med andre typer termisk pasta. Testene resulterte i temperaturforskjeller på opptil 23 prosent.

Ny og billigere kjøling

Den økte temperaturen har skapt problemer for overklokkere verden over. Rapporten fra PC Watch konkluderer at Intels valg å bruke termisk pasta i stedet for fluksfri lodding slik de gjorde i Sandy Bridge-prosessorene, har ført til høyere temperaturer i Ivy Bridge-prosessorene.

Intel har fortsatt ikke sagt noe om problemet, og det er heller ikke sikkert at problemet rammer alle de nye Ivy Bridge-prosessorene.

(Kilde: Tech Power Up, PC Watch (japansk))

Les også
Dette er Ivy Bridge
Les også
Intel Core i7 3770K: Her er Intels helt nye prosessor
annonse