Nyhet

Denne plastfilmen gjør skjermen din privat

3M gjør det umulig for naboen din å se hva du driver med.

Hardware/Las Vegas: 3M er nok mest kjent for limbåndene sine, og det er kanskje ikke så rart. Plast er nemlig noe de kan, og på årets CES-messe viste de frem en rekke ulike produkter som i bunn og grunn egentlig bare er plast i ulike former og varianter.

Blant de mest brukbare produktene vi fant på standen deres på messegulvet var en tynn plastfilm du kunne plassere på PC-skjermen, som umiddelbart minsket innsynsvinkelen på skjermen til omtrent 40 grader.

Ikke alltid bra med innsyn

Dagens skjermprodusenter liker å skryte av stadig bedre innsynsvinkel på panelene deres, og hvordan du ikke mister noen kvalitet uansett hvor du står i forhold til skjermen. Dette er vel og bra hvis du faktisk vil dele det du har på skjermen med andre, slik som når du ser på en film eller en presentasjon.

Det er imidlertid noe helt annet når du jobber med noe du ikke vil at andre skal vite om. Enten er du nødt til å snu PC-skjermen rundt, eller gjemme deg i et hjørne, godt skjult fra kollegaer og venner.

Fra siden, og sett rett forifra. Forskjellen er stor.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

3Ms nye plastfilm en ment å løse dette problemet. Det har en plastpute i hvert hjørne, slik at det er enkelt å ta det av og på når du vil.

– Plastfilmen vi har på skjermen nå har blitt tatt av og på flere hundre ganger bare det siste døgnet. Det er fortsatt kjempelett å ta av og å sette på igjen, forteller Bill Simser, markedssjef for 3M.

Også for nettbrett

Plastfilmen blir laget for alle slags skjermstørrelser, og kommer i år også til nettbrett. Det finnes også et alternativ for mobiltelefoner, men da vil ikke plastfilmen være avtagbar. Prisen varierer utifra hva slags skjermstørrelse du har, men ifølge Simser ligger de på mellom 300 og 500 kroner.

Vi er på Facebook!
Les også
Facebook har lansert monstersøk
Les også
Her tøffer PC-kabinettet bortover
Les også
Dette tastaturet har alt du trenger
Les også
Her spiller vi Battlefield 3 på et nettbrett
Les også
Kan vise to 3D-videoer samtidig
Les også
Enormt spisebord-nettbrett fra 3M
Les også
Her er Samsungs mystiske nye TV
annonse