Finalistene er offentliggjort

Disse kan bli Hasselblad Master.

For første gang har den prestisjetunge konkurransen vært åpen for fotografer som bruker noe annet enn Hasselblad-kameraer. Den eneste forutsetningen nå har vært at man bruker et kamera med 16 megapiksler eller mer, og har vært profesjonell fotograf i tre år eller mer. Konkurransen stengte dørene for nye bidrag i august, og juryen har siden da vurdert tusenvis av bilder for å komme frem til ti finalister i hver av de 12 kategoriene.

For tredje gang er det åpent for at publikum kan påvirke resultatene ved å stemme på sine favoritter. Når publikum har avgitt sine stemmer har juryen siste ord, og en vinner i hver kategori kan smykke seg med tittelen Hasselblad Master og låne Hasselblad-utstyr for å produsere en serie bilder til "Masters Commemorative Book".

De tolv vinnerne vil også få hvert sitt trofé på Photokina 2014, og få bildene sine presentert på Hasselblads nettsider og utstillinger verden over. Det er med andre ord ikke bare prestisje finalistene konkurrerer om.

For å stemme, stikk innom Hasselblads album med de 120 finalistene. Du må registrere deg for å kunne stemme, men det er verdt å ta turen innom bare for å nyte god fotokunst også. Et tilfeldig utvalg av årets finalister ser du i bildekarusellen under.

Les også: Nå trenger du ikke Hasselblad for å bli Hasselblad Master

Kilder: Pressemelding fra Hasselblad

annonse