Nyhet

DVD-Jons nye app lar deg kopiere musikk fra iTunes

Nå blir det bråk: Ny Android-app tar opp alt som spilles via Apples AirPlay-løsning.

DoubleTwist, selskapet som ble startet opp av Jon Lech Johansen – også kalt «DVD-Jon» – har lansert en ny app til Android. Appen kalles Doubletwist AirPlay Recorder, og lar deg lagre musikk du spiller av fra iTunes på PC-en, Mac-en, eller for den saks skyld fra en iPad.

Når du starter appen på Android-mobilen og trykker Rec-knappen vil appen opptre som en AirPlay-enhet i nettverket ditt. Så er det bare å starte musikkavspilling i iTunes og velge «dT Recorder» som AirPlay-enhet. Dette skal fungere enten du spiller musikk fra musikkbiblioteket ditt eller streamer en radiostasjon. Musikken blir lagret som en fil på Android-enheten din.

Er det egentlig lovlig?

Nå vil sikkert mange spørre seg; er dette egentlig lovlig?

Sjef i DoubleTwist, Monique Farantzos, sier til Engadget at opptak av lyd har vært tilgjengelig og at denne appen ikke er noe annerledes.

– Opptak har vært tilgjengelig i flere tiår, fra lydkassetter til opptaksfunksjonen i radioløsningen TuneIn. Siden Apple har bygget opp sitt iPod-imperium ved å la millioner av mennesker rippe CD-er basert på «fair use», så ser vi ikke hvordan de skal kunne protestere på denne appen", sier Farantzos.

Så spørs det om Apples advokater er enige med DoubleTwist i deres vurdering av lovligheten. Det er også en viss fare for at Google vil komme til å fjerne appen fra Google Play, noe de tidligere har gjort med andre apper som har tilbudt strømming av musikk uten de nødvendige lisensene. Google har tidligere også stoppet apper som har kunnet kopiere lydsporet fra YouTube-videoer.

Doubletwist AirPlay Recorder er gratis på Google Play, men vil man ha den beste lydkvaliteten koster det 40 kroner å oppgradere.

Les også: Chromecast gjør det enkelt å få bilde fra mobil til TV

Les også
Nå går platebransjen etter YouTube-brukere
Les også
Philips’ Android-TV-er kommer nå til Europa
Les også
Nå får du Google Play Film og Musikk på mobilen din
Les også
Nå forsvinner kanalene
Les også
Nå kan Googles strømmepinne bli enda bedre
Les også
Disse appene redder TV-kvelden
Les også
TV Overalt-appen klar for Android
Les også
– Ny skjermdelingsfunksjon kommer til Android
Les også
Nå får Android-brukere også Spotify Connect
Les også
Libratone Loop: God lyd for øyne og ører
Les også
Chromecast gjør det enkelt å få bilde fra mobil til TV
annonse