Tek.no

Nyhet

– I framtiden får vi selvlysende veier!

Slik så de futuristiske motorveiene ut i 1964.

RCA via Tumblr
13 Mai 2014 11:00
Slik så annonsen ut.Foto: RCA via Tumblr

Da elektronikkselskapet RCA skulle reklamere for sine nye transistorer tilbake i 1964, visste de akkurat hvordan de skulle gjøre det.

I stedet for å snakke om hva man kunne finne på med en transistor på den tiden, tittet de heller inn på spåkula for å drømme om hva transistorene deres ville lede til i framtiden. Dette melder nettstedet Gizmodo.

Resultatet ble en elektrisk verden hvor alt henger sammen ved hjelp av RCAs elektriske krefter. En verden hvor alle biler blir drevet av elektrisitet, og motorveiene lyser opp av seg selv i stedet for gatelys:

sitat"Gli inn bak rattet på denne drømmebåten. Trykk på den elektroniske knappen og len deg tilbake mens transistorene tar kontroll.Transistorene og halvledere vil automatisk hjelpe... Akselerere... Bremse... Styre... Gjenkjenne hindringer... Beskytte mot bilkrasj... Styre deg trygt langs de elektroniske filene på supermotorveier..."

Alt vil altså skje automatisk i både framtidens elektriske biler og på de elektriske supermotorveiene, skal vi tro annonsen fra 1964.

Smarte veier i Nederland

Det morsomme med det hele er at de allerede har begynt å teste ut «smarte veier» i Nederland, hvor vanlig veimerking har blitt erstattet med selvlysende maling. Så fort natten kommer begynner veiene å lyse opp, og skal i teorien gjøre gatelys overflødige.

Foreløpig har ikke den selvlysende malingen vært effektiv nok og veimerkingen har vært altfor mørk, men prosjektet er fortsatt aktivt.

Dette er ikke første gang vi lar oss fascinere av framtidsvisjonene fra fortiden:

(Kilde: Gizmodo)

annonse

Les også