Nyhet

Oppo Find 7 blir lansert 19. mars

Kinesisk mobilprodusent ypper med Samsung Galaxy S5.

Kineserne ypper med noen sør-koreanere vi har hørt om før.Foto: Oppo

Så langt har to av årets store flaggskip blitt lansert. Samsung og Sony slapp hvert sitt i forbindelse med årets Mobile World Congress. HTC og LG gjenstår – men før den tid er det kinesiske Oppo som skal presentere noe virkelig heftig.

Oppo har vært sterkt delaktige i å bygge opp hypen rundt Find 7 de siste månedene. Navnet har vært offisielt i lange tider alt, men nå den 19. mars blir flaggskipet endelig lansert.

Ekstrem telefon

Men, navnet er ikke det viktigste ved denne telefonen. Oppo Find 7 blir etter alle solemerker en skikkelig råtass. Den ekstremt høyoppløste skjermen på 5,5 tommer, har 2560 x 1440 piksler. Dermed har den en pikseltetthet på hele 534 punkter per tomme.

De mobile toppmodellene som er på markedet, eller som er lansert så langt, har stort sett full-HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

På innsiden kommer Oppo Find 7 til å ha Qualcomms så langt sterkeste systembrikke. Det ventes at det blir en av de nye Snapdragon 801-brikkene som finner veien inn i telefonen. Det betyr fire prosessorkjerner klokket til enten 2,3 eller 2,5 gigahertz. Denne brikken har også noe oppgradert grafikkdel sammenliknet med dagens Snapdragon 800.

Systembrikken er den samme som er å finne i et par ulike versjoner i henholdsvis Sony Xperia Z2 og Samsung Galaxy S5.

Ved siden av den kraftige systembrikken skal Oppo Find 7 ha 3 gigabyte med RAM.

Dette bildet er 50 megapiksler stort, og skal være tatt med Oppo Find 7. Spørsmålet er om selve bildebrikken er like høyoppløst, eller om den voldsomme størrelsen et trikset til med programvare.

Heftig kamera?

Oppo har selv sluppet det som skal være et tidlig bilde fra kameraet i Find 7. Det gigantiske bildet har en oppløsning på 50 megapiksler. Det er uvisst om telefonen får en så heftig bildebrikke. Testbildet skal være blåst opp fra et utgangspunkt på 13 megapiksler, men kvaliteten er uansett forholdsvis god.

Ved siden av dette får telefonen støtte for minnekort på inntil 128 gigabyte, med 32 gigabyte intern lagring. Find 7 vil ha 4G-støtte, og en litt egen utgave av Android 4.3, døpt Color OS.

Hvorfor er en kinesisk telefon fra et merke du kanskje aldri har sett, eller hørt om, interessant? Grunnen er at Oppo så langt har hatt tradisjon for å slippe telefoner med ekstreme spesifikasjoner til forbausende lave priser. For snart ett år siden åpnet de også salget i Europa gjennom sitt eget nettsted; oppostyle.com.

(Kilde: neowin.net)

Les også
Oppo Find 7 er lansert
Les også
Vi ser nærmere på en av de råeste «Kina-telefonene»
Les også
Oppo Find 7 får 2K-skjerm
Les også
Oppo Find 5: Denne mobilen er den fødte underholder
Les også
Oppo Find 7 får heftig batteri og systembrikke
annonse