Nyhet

Tidligere amerikansk president tør ikke sende e-post

Er overbevist om at han blir overvåket.

Jimmy Carter, USAs 39. president, heller bensin på bålet når det kommer til debatten om overvåkning av privatlivet. I et intervju med TV-giganten NBC uttaler den tidligere presidenten at han er overbevist om at landets øverste sikkerhetsorgan overvåker hans private e-post.

Det er altså NSA (National Security Agency) som Carter langer ut mot, og han er langt fra den første. I fjor avslørte Edward Snowden en rekke sensitiv informasjon om selskapet, som blant annet førte til at USA nå står på listen over internetts fiender.

– Holder meg til sneglepost

I intervjuet sier han at overvåkning har blitt ekstremt liberalisert, og at landets egne sikkerhetsorganer misbruker denne makten. Videre sier Carter at dersom han skal føre en samtale med en utenlandsk statsleder, så skriver han et brev som han selv tar til postkontoret og postlegger.

– Dersom jeg sender en e-post, så er jeg overbevist om at myndighetene leser innholdet i den, sa Carter til NBC.

Det er heller ikke første gang den tidligere presidenten gir uttrykk over hva han mener om de amerikanske myndighetenes overvåkning av privatlivet. Under NSA-lekkasjen i fjor ga han sin støtte til Snowden, og syntes det var helt riktig at det offentlige fikk vite hva som skjer bak kulissene.

NSA har vært svært aktive i overvåkningen:
Lagrer hele lands telefonsamtaler i én måned »

(Kilde: Huffington Post)

Les også
Forbyr mobil i regjeringsmøtene
Les også
USA hacket Huawei
Les også
NSA lagrer telefonsamtaler i én måned
Les også
– Total overvåkning er bare noen få år unna
Les også
NSA kunne ta opp bilder og lyd med iPhone
annonse