Til hovedinnhold

Windows XP får viktig sikkerhetsoppdatering

Microsoft fikser stort sikkerhetshull i det døende operativsystemet.

Microsoft / Wikimedia Commons, iStock/1911149

Microsoft har som kjent for lengst kunngjort at støtten til det aldrende operativsystemet Windows XP snart skal avsluttes, til tross for at operativsystemet fremdeles har en relativt høy markedsandel på rundt 37 prosent.

Støtten vil etter planen bli avsluttet i april i år, og deretter vil det altså bli mer utrygt å bruke Windows XP på grunn av manglende sikkerhetsoppdateringer, men Microsoft har allerede advart mot å bruke operativsystemet på grunn av sikkerhetshull.

Viktig oppdatering på vei

Selv om det bare er få måneder igjen til støtten offisielt avsluttes har Microsoft imidlertid ikke gitt helt opp, og nå kan amerikanske PC World melde at selskapet slipper en sårt tiltrengt sikkerhetsoppdatering til Windows XP.

Oppdateringen skal visstnok slippes på tirsdag og skal sikre operativsystemet mot en alvorlig sårbarhet, som ifølge sikkerhetsselskapet Symantec kan utnyttes av hackere til å ta fullstendig kontroll over datamaskiner.

Til tross for at sikkerhetshullet er alvorlig er oppdateringen kun rangert som «viktig», og ikke «kritisk». Årsaken til det er nettopp at støtten til operativsystemet snart opphører.

Det samme sikkerhetsproblemet skal for øvrig også gjelde for server-operativsystemet Windows Server 2003, som visstnok også vil få en oppdatering i løpet av denne måneden.

Windows 8.1 får også en ny oppdatering i april: Ryktene sier at denne vil by på en startmeny »

(Kilde: PC World)

annonse