Til hovedinnhold

Apple med billigversjon av iPhone 5C

Får like mye minne som iPhone 4S.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Apple-sjef Tim Cook innrømte tidligere i år at selskapets nye iPhone 5C-modell har solgt dårligere enn forventet. Analytikere har forklart dette med blant annet at prisforskjellen opp til toppmodellen iPhone 5S kan være for liten.

Nå kan det se ut til at Apple prøver seg med nye lagringsalternativer for å få fart på salget av 5C-modellen.

Telefonen har inntil nå vært tilgjengelig i versjoner med enten 16 eller 32 GB lagringsplass. Men nå har den britiske mobiloperatøren O2 begynt å selge en 8 GB-versjon av 5C, skriver The Verge.

Den aktuelle modellen er ikke tilgjengelig hos andre forhandlere, og men har ifølge Apple Insider nettopp dukket opp i Apple Store for Storbritannia. Den er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

Uvanlig valg

Det er ikke uvanlig at Apple kommer med nye lagringsalternativer på sine modeller, men vanligvis pleier det å være snakk om å legge til lagring – ikke motsatt. 8 GB lagringsplass er det samme som Apple tilbyr på sin iPhone 4S-modell, som fortsatt er i salg. Hva som vil skje med 4S når 5C med 8GB kommer i salg i Apples nettbutikker, er usikkert.

Prisen på iPhone 5C i Apples britiske nettbutikk er 429 pund, mens 4S selges for 349 pund. iPhone 5C benytter nesten samme maskinvare som iPhone 5, og er vesentlig kraftigere enn 4S-modellen.

Les også: – iPhone 5C selger skuffende dårlig

annonse