Til hovedinnhold

Nå blir Telenors SWAP-avtale dyrere

Bytter forsikringsleverandør, tilbyr flere tjenester og øker prisen på forsikringstjenestene.

Illustrasjonsbilde
Telenor/Tek.no/montasje

Telenor og konkurrenten Telia har lenge tilbudt egne mobilforsikringer, gjennom sine SWAP og Switsj-avtaler, henholdsvis. Begge har lenge hatt skjermforsikringer du kan kjøpe i tillegg til avtalene, og hos begge har dette kostet 79 kroner i måneden. Nå melder Telenor om at prisene deres for dette tilbudet endres.

I en bloggpost publisert på Telenors egne sider meldes det om at det nå vil koste 99 kroner i måneden å være forsikret gjennom SWAP for alle både eksisterende og nye brukere fra og med 1. januar 2020. Det er altså ikke selve avtalen som øker i pris, men forsikringen.

Samtidig gjør også prisen på det Telenor selv kaller «Fullpris Plussforsikring» et hopp fra 159 til 169 kroner i måneden.

Dette er den fulle forsikringen der du får ny telefon om du ødelegger den gamle, mens forsikringen som nå koster 79 kroner og 99 kroner fra nyttår kun dekker skjermen på telefonen. Det har med andre ord blitt dyrere å være både helforsikret og delforsikret hos Telenor, om du betaler for disse tilleggstjenestene.

Dette er andre gangen vi ser en prisøkning for disse ekstra frynsegodene, for øvrig. For rundt ett år siden økte også prisen fra 59 til 79 kroner. Merk at disse prisene gjelder om du kjøper forsikringene utenom en SWAP-avtale; har du en slik er skjermforsikring inkludert, mens plussforsikringen nå vil koste 99 kr.

– Mobiler har blitt dyrere og mer avanserte

På spørsmål om hvorfor det nå er blitt dyrere å være Telenor SWAP-kunde, svarer Anders Krokan, konstituert kommunikasjonsdirektør i Telenor, oss med følgende:

– Prisjusteringen følger av at de siste årene har mobiler blitt dyrere og mer avanserte, og det blir stadig mer kostbart med reparasjon og erstatning.

Det hører også med til historien at fra og med 1. januar 2020 bytter Telenor ut sin forsikringsleverandør (selskapet som leverer forsikringstjenestene i SWAP-avtalen), fra AIG Europe S.A. til SquareTrade Limited, med Starr Europe Insurance Limited. Dette er ikke i seg selv grunnen til prisøkningen, men skjer samtidig, opplyser Telenor.

Anders Krokan, konstituert kommunikasjonsdirektør i Telenor.
Telenor

Samtidig hevder også Telenor at endringene vil gi et enda bedre tilbud til kundene, blant annet med følgende fordeler:

  • Raskere og enklere skademelding
  • Raskere reparasjonstid ved skade
  • Halv egenandel ved Drop-in reparasjon og reparasjon per post

Disse fordelene gjelder for den «vanlige» skjermforsikringen til 99 kroner. For de med fullprisforsikringen til 169 kroner vil du få et par ekstra frynsegoder:

  • Erstatningstelefon neste virkedag i hele Europa og USA
  • Stjålet eller ødelagt telefon som meldes fra om før 18:00 vil erstattes neste virkedag

Det er med andre ord ikke en ren prisøkning; tilbudet øker også. Vi har tidligere testet både SWAP og Svitsj, så hvis du vil vite mer om dette lønner seg eller ikke kan du klikke på lenken under.

Vår vurdering av både Telenor SWAP og Telia Svitsj: Styr unna - Test - Tek.no
annonse