Tek.no

Nyhet

Ford slipper Mustang-inspirert elbil i november

Ford
Ole Henrik Johansen
25 Okt 2019 08:11

Ford avslører nå at de har store planer om å lansere en ny elbil den 18 november i år. Den kommende bilen skal angivelig være inspirert av selskapets ikoniske Mustang-serie.

– Vi gleder oss veldig til å få Fords nye elbil til Norge neste år. Dette er en «game changer» - med den fantastiske rekkevidden, plass som i en familiebil og med priser som gjør den tilgjengelig for folk flest, vil dette bli en nyhet som mange norske kunder vil sette pris på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Opptil 600 kilometer rekkevidde

Enn så lenge holder Ford kortene tett til brystet, og avslører ikke så mye om den kommende bilen. Det vi likevel vet er at dette blir en av de bedre alternativene for deg som jakter godt med rekkevidde.

I en e-post skriver nemlig selskapet at bilen forventes å få en rekkevidde på 600 km. Og dette skal være målt ut i fra WLTP-metoden, så i praksis blir det trolig snakk om litt mindre.

Rundt 500 000 kroner?

Datoen er altså 18.11 her på berget.
Ford

Den nye bilen har ifølge The Verge blitt observert kjørende i kamuflert innpakning ved en rekke anledninger, og skal etter alt å dømme gå under kodenavnet «Mach E».

Som du kan se av det eneste offisielle bildet fra Ford, er det kun en silhuett av den øvre del av bilen som vises. Likevel ser man at spesielt lyktene virker å være inspirert av selskapets legendariske Mustang-serie.

I tillegg spekuleres det i blant annet hvor mye denne bilen kommer til å koste. Spekulasjonene går på at den vil starte rundt 50 000 dollar, hvilket vel vil tilsi rundt 500 000 norske kroner.

Bilen forventes imidlertid å bli starten på den store elbilsatsingen til selskapet. Mer om bilen får vi altså vite 18 november, da den lanseres klokken 03.00 norsk tid.

Skal kjempe om et tøft beite

Den nye bilen ser altså ut til å bli en såkalt SUV, og der vil den i så fall få mange å kjempe i mot.

Volvo annonserte blant annet sin nye XC40 her for noen dager siden, samt at det jo forventes at Tesla skal slippe en mindre SUV i form av Model Y.

I tillegg er det også allerede en rekke gode SUV-modeller på markedet som for eksempel Audi E-tron, Mercedes-Benz EQC, Tesla Model X, Kia Kona, og Jauguar I-Pace for å nevne noen.

Ingen anelse om hvilken bil du ønsker deg?
Sjekk ut vår store bilguide her »

(Kilde: Ford, The Verge)

Les også
10 av de mest spennende elbilene som kommer i 2020
Les også
Ford varsler 600 km rekkevidde for sin kommende el-SUV
Les også
Her er Mercedes' nye elbil i Norge
annonse

Les også