Tek.no

Nyhet

Teslas pickup lanseres i natt – dette vet vi

Emre Husmen
21 Nov 2019 11:14

Tesla-sjef Elon Musk har i årevis snakket om at selskapet jobber med å utvikle en pickup-truck. Dette er et svært populært segment i hjemlandet USA, og også et segment hvor det har vært få tegn til elektrifisering så langt.

I kveld er det endelig duket for lansering, og for å utdype tittelen på saken: Vi vet egentlig fint lite. I motsetning til en del andre høyprofilerte lanseringer fra Musk har det vært relativt stille om den kommende pickupen.

Musk har varslet at navnet blir Cybertruck, og patentsøknader har tydet på at logoen kanskje blir stilisert CYBRTRK.

US Patent and Trademark Office

– En bedre sportsbil enn Porsche 911

Musk har ellers sagt at designet blir inspirert av Blade Runner, men utover det har det vært ganske tynt fra Tesla med antydninger om hvordan den kan komme til å se ut.

De har lansert noen relativt obskure bilder som igjen har inspirert det store internettet til å gå amok med antagelser og mer eller mindre gode Photoshop-varianter av bilen.

Spesifikasjonsmessig har det også vært ganske forsiktig. Musk har i velkjent stil hevdet at målet er at pickupen skal bli funksjonalitetsmessig bedre enn en Ford F-150, men også en bedre sportsbil enn en enkel versjon av Porsche 911.

Les også
Nissan slipper elektrisk pickup i Kina
Tesla

Kan få gigantbatteri

Han har sagt at selv innstegsmodellen vil være utstyrt med to motorer, som betyr at firehjulsdrift vil være standard.

Han har også hevdet at det vil komme en versjon med opp mot 800 kilometer rekkevidde, som sannsynligvis vil bety at den er utstyrt med en ganske voldsom batteripakke, kanskje så mye som 200 kilowattimer. Tesla har jo tidligere varslet at den kommende nye versjonen av Roadster vil ha et batteri på nettopp 200 kilowattimer.

Musk har også sagt at den vil kunne trekke 300.000 pund, altså noe sånt som 136 tonn. 2019-modellen av Ford F-150 kan til sammenlikning trekke inntil seks tonn i sin heftigste konfigurasjon, så vi får foreløpig ta Musks påstander med en liten klype salt – selv om vi her åpenbart sammenlikner epler og pærer.

Ford har imidlertid vist frem en video av prototypen av en elektrisk F-150 som trekker et togsett med totalt 42 F-150-biler inni – rundt 450 tonn, så helt utenkelig er det ikke.

Tesla

Under 50.000 dollar

Prismessig har Musk sagt at bilen må ha en startpris på «maks 49.000 dollar - ideelt sett mindre». Den firhjulsdrevne versjonen av Tesla Model 3 med største batteripakke koster til sammenlikning 48.500 dollar i USA, som blir til 474.000 kroner i Norge.

En slik pris vil uansett gjøre Cybertruck dyrere i innkjøp enn de fleste F-150-versjoner, som starter på 28.500 dollar i USA (men kan koste nesten tre ganger så mye i mer påkostede versjoner).

Ford har også varslet at de jobber med å utvikle en elektrisk versjon av nevnte F-150. Tesla får også konkurranse fra oppstartsselskapet Rivian, som har varslet meget solide spesifikasjoner for sin kommende pickup R1T, som skal i produksjon neste år.

Rivian

Tidlig i morgen

Teslas Cybertruck skal for øvrig lanseres ved rakettfabrikken til SpaceX i bydelen Hawthorne i Los Angeles, så det er ikke utenkelig at Musk vil finne på ett eller annet stunt for å demonstrere bilens egenskaper.

Lanseringen finner sted klokken åtte i kveld California-tid, altså klokken 05 i morgen norsk tid.

Les også
Ble lei av å vente på Tesla – laget sin egen Tesla-pickup
annonse