Nyhet

Xiaomi Mi Mix Alpha er nesten dekket av skjermen på begge sider

Ja, den er faktisk ekte.

Xiaomi går nå sine egne veier i jakten på større skjermflate på sin neste mobil. Mens Huawei og Samsung har satset på brettbare skjermer, har Xiaomi nå like gjerne laget en telefon der mesteparten av telefonens overflate er en og samme skjerm.

Den nye konseptmodellen heter Mi Mix Alpha, og med unntak av et lite felt på baksiden, toppen og bunnen av telefonen, er mesteparten en stor skjerm.

Sitter du nå å ønsker deg nettopp denne er det likevel en ting du skal være forberedt på. Prisen. Den er nemlig på heftige 2810 dollar, eller rett over 25 000 kroner uten eventuelle tillegg.

Telefonen skal angivelig startet å produseres i et lite antall, og hvilke markeder som får lov å kjøpe denne når den trolig dukker opp for salg i slutten av året er helt i det blå.

Tøff ladeeffekt

En av tingene som ser tøft ut med denne løsningen er når du skal lade den. Her drar nemlig Xiaomi full nytte av det visuelle denne skjermen kan gi. Hele skjermen tennes nemlig opp og dekker den prosenten du har ladet på skjermen.

Det vil heller neppe ta altfor lang tid å lade opp det 4050 mAh-batteriet som skal drive denne telefonen. Det følger med en hurtiglader på hele 40 watt når du kjøper telefonen.

Naturligvis blir det spennende å se hvor ofte du må lade denne telefonen, for den enorme skjermen antar vi har en solid appetitt på strøm om den skal brukes aktivt.

108 megapiksels hovedkamera

Utenom en helt spesiell skjerm, er også kameraet som huses på den smale stripen på baksiden av telefonen også imponerende på papiret.

Hovedobjektivet er på hele 108 megapiksler, eller 12032 x 9024 piksler om du vil. Utenom denne har telefonen også et ultravidvinkel-objektiv som fanger bilder med 20 megapiksler oppløsning, og et 12 megapiksels zoomobjektiv som tilsvarer to ganger optisk zoom.

Vi er likevel litt spent på hvor nyttig zoomdelen av denne telefonen er, når du allerede har en gigantisk 108 megapiksels normalzoom som du kan boltre deg i. Man skulle tro du fint kan klippe deg inn mye her uten å forringe kvaliteten mye.

Til å holde styr på både skjerm og kamera er denne telefonen utstyrt med et brikkesett fra Qualcomm, nærmere bestemt SnapDragon 855+. Arbeidsminnet er på 12 GB, og du har totalt 512 GB med lagringskapasitet.

Telefonen er også utstyrt med 5G-mottak, slik at den er klargjort for et raskere og bedre nett når den tid kommer.

Telenor er allerede i gang med å teste ut 5G:
Sjekk hvilken by som er forsøkskaninen her »

(Kilde: The Verge)

annonse