Nyhet

Facebook Messenger kan få ansiktslås

Forsikrer brukere at de ikke lagrer ansiktsinfoen.

Det kan virke som at Facebooks meldingsapp Messenger snart vil vi et ekstra sikkerhetslag for å holde meldinger og samtaler private.

Ifølge den nå beryktede kodesnikeren Jane Manchun Wong inneholder programkoden til appen hint om at det vil være mulig å aktivere automatisk ansiktslås på inaktive samtaler.

Legger du for eksempel fra deg mobilen på bordet vil samtalen automatisk låses, og bare åpnes opp igjen hvis mobilen gjenkjenner ansiktet ditt. På den måten vil ingen andre kunne lese meldingene dine mens du gjør noe annet.

Som Wong påpeker og viser frem i skjermbildet fra appen vil man kunne velge hvor fort ansiktslåsen skal aktiveres. Enten umiddelbart når appen stenges, eller opptil en time etterpå.

Ansiktet ditt forblir på mobilen

Facebook har ikke bekreftet Wongs funn, og vil ikke si noe om en spesifikk ansiktslås til Messenger-appen. Men da det begynte å gå rykter om at ansiktsskanningen skulle gjøres av appen, og ikke mobilen, så selskapet seg nødt til å konkretisere svaret sitt. Til Forbes’ sier de at enhver plan om å implementere et biometrisk sikkerhetslag til messenger vil bruke enhetens sikkerhetsfunksjonalitet:

– For denne typen personvernsfunksjoner vil vi bruke Face ID-funksjonaliteten på enheten, ikke vår egen, sa selskapet til Forbes.

Med tanke på Facebooks frynsete rykte når det gjelder personvern er det gode nyheter for mange.

Det Facebook ikke sier noe om er når en slik funksjon eventuelt rulles ut, ettersom de engang ikke bekrefter at den eksisterer. Men vanligvis i slike lekkasjer er det ofte et tegn på at det er på vei, eller i det minste testes ut i en liten skala. Dered

annonse