Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Nytt iPad-rykte tar nettbrettet ett steg nærmere PC-markedet

Får berøringsflate, hevder nettsted.

iPad Pro i 2018.

Apple planlegger å lansere et iPad-tastatur senere i år som vil inkludere en innebygd berøringsflate. Det skriver nettstedet The Information, som mener steget er ment å gjøre selskapets nettbrett et bedre alternativ til vanlige bærbare PC-er.

Skulle det stemme vil det være et helomvendig for Apple, som tidligere har sagt at de vil holde nettbrettet tydelig skilt fra deres egne bærbare datamaskiner.

Nettstedet skal ha fått informasjonen fra en kilde «med kjennskap til saken». Apple har ikke ønsket å kommentere artikkelen og sier at de på generelt grunnlag ikke kommenterer rykter og spekulasjoner.

Fikk støtte for trådløs mus i fjor

Selv om det ble støtte for musepeker i fjor, var det ingen berøringsflate på tastaturet.

Informasjonen fra The Information virker imidlertid ikke helt fjern, ettersom Apple introduserte støtte for musepeker i fjor via iPad OS. Funksjonen var litt skjult i menysystemet, men kunne aktiveres via tilgjengelighetsinnstillingene. Med funksjonen aktivert kunne du koble til en ekstern mus, enten via USB-C-tilkoblingen på iPad Pro eller via Bluetooth. Så fort musen var koblet til fikk du opp en musepeker på skjermen, som du kunne bruke som på en vanlig datamaskin.

Med støtten allerede innebygd, gir det mening at Apple tar planen ett steg videre i år og lanserer et tastatur med innebygd berøringsflate.

The Information skriver at Apple forbereder tastaturet for masseproduksjon i disse dager, og at det vil være deres taiwanske partner Foxconn som vil stå for produksjonen. Tastaturet er ventet å bli lansert i forbindelse med den neste versjonen av iPad Pro, som ikke er ventet før senere i år – trolig i høst.

Brydge skal slippe et tastatur med berøringsflate for iPad Pro allerede i april.

Blir ikke først

Selv om ryktene skulle stemme og Apple faktisk slipper et tastatur med innebygd berøringsflate, vil de ikke være de første som gjør dette. Tastaturselskapet Brydge har allerede meldt at de jobber med akkurat et slikt produkt, kalt Brydge Pro Plus for iPad Pro, som vil slippes i april.

Apple-tastaturet som er ryktet vil være dekket av et stoffbelegg, slik deres tidligere iPad-tastaturer har vært, mens Brydge heller går for aluminium for å matche resten av nettbrettet. Brydge-tastaturet koster hele 230 dollar – altså godt over 2000 kroner – noe som i seg selv er en ganske ekstrem pris. Men tar man en titt på hva Apple selger sin tastatur/deksel-kombo på iPad Pro for, så er det kanskje ikke så ille likevel.

Tek.no - Tester, guider, teknologi
Brydge Pro Plus for iPad Pro
annonse