Tek.no

Nyhet

Apple forbyr coronaspill på App Store

Vil bare tillate velkjente utviklere å lage coronarelaterte apper.

16 Mar 2020 07:47

Apple har i løpet av helgen publisert nye retningslinjer som setter en rekke begrensninger for apputviklere som vil lage coronarelatert innhold.

I uttalelsen til utviklerne skriver de at alt av spill og underholdningsrelaterte apper koblet til Covid19 vil bli stoppet. Apple skriver at de bare vil tillate coronafokuserte apper fra troverdige institusjoner, slik som statlige organisasjoner, helsefokuserte NGO-er og andre bedrifter med lang historie innenfor medisin og informasjon.

– Vi evaluerer appene nøye for å sikre at datakildene er anerkjente og sikre, skriver Apple i meldingen på utviklersiden sin.

Ingen coronaspill

Dermed blir det neppe noen enkle spill laget den nærmeste tiden med coronaviruset som hovedfienden. Til gjengjeld lover Apple enda raskere godkjenningsprosess for de som får lov til å lage coronarelaterte apper.

De kan nemlig huke av for at appen er tidssensitiv i søknaden sin, noe som vil flagge dem for nøye, men rask, godkjennelse fra Apple.

Google har laget egen coronaseksjon

Det er ikke bare Apple som må ta stilling til coronaapper. Googles Play Store har enda flere apper i sin applikasjonsbutikk Play Store, som er kjent for å ha litt friere tøyler enn Apples App Store. Her har Google laget en egen seksjon for coronarelaterte apper, hvor de har plukket ut appene med troverdige kilder.

– Mens stadig flere coronavirustilfeller blir bekreftet, vil disse appene kunne hjelpe til å holde deg oppdatert og informert, står det på Google Play Store-seksjonen.

annonse