Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nå er Stadias spilltjeneste gratis

Åpnet i påsken for 14 land.

Google Stadia kan spilles med selskapets håndkontroller, men også med mus/tastatur, eller en PS4 eller Xbox One-kontroller via PC-en.
Niklas Plikk, Tek.no

I påskedagene åpnet Google slusene for sin spillstrømmetjeneste. De lanserte gratisabonnementet for tjenesten i 14 land, inkludert Norge, som gjør at du kan strømme spill fra tjenesten helt kostnadsfritt fremover.

De gjør også betalversjonen Stadia Pro gratis i to måneder, i tilfelle du vil prøve ut det. Det vil gi deg tilgang til ni spill og bedre spillkvalitet, inkludert blant annet GRID og Destiny 2: The Collection, noe som kanskje kan være fint for å se om dette faktisk er en tjeneste du er interessert i.

Strøm til mobil, TV og PC

Google Stadia er altså en spillstrømmetjeneste som ble lansert i fjor høst, hvor Norge var blant de første landene som fikk tilgang. Du kjøper spillene eksklusivt for Stadia, men til gjengjeld kan du spille dem fra en rekke forskjellige enheter. Stadia kan nemlig spilles via en Chromecast koblet til TV-en, på en datamaskin via nettleseren eller direkte på visse Android-mobiler.

I begynnelsen var bare Stadia Pro tilgjengelig, som ga deg tilgang til 4K-kvalitet, surroundlyd og en rekke gratisspill. Gratisabonnementet er begrenset til bare 1080p, og ingen surround, og du er nødt til å kjøpe alle spillene du vil spille.

Forsinkelser og dårlig spillutvalg

Stadia Founder’s Edition

Vårt førsteinntrykk av Stadia var ganske delt. Når det fungerte så fungerte det virkelig godt, og vi var imponerte over bildekvaliteten og den raske responsen på spill, selv om vi spilte over nett.

Det var stort sett via Googles Chromecast Ultra vi fikk best spillopplevelse, mens vi merket mye forsinkelse og forringet kvalitet da vi spilte via nettleseren på PC-en. Kombinert med veldig dårlig spillutvalg, var vi avventende på hvordan plattformens fremtid så ut.

Hva skjer nå?

Nå som gratisversjonen er tilgjengelig, og trolig mange flere spillere vil teste tjenesten for å se hvordan det er i praksis, kan det bli spennende å se om Googles infrastruktur holder stand og klarer å levere bildestrømmer i opptil 4K oppløsning til alle kunder med minimal forsinkelse.

Google skriver for øvrig at de vil sette standard-oppløsning fra 4K til 1080p for å unngå belastning på nettet i disse coronatider, men dette skal være mulig å manuelt oppjustere.

For å prøve Stadia gratis trenger du bare å gå til Stadia.com, og registrere deg.

annonse