Nyhet

Xiaomis nye ladeteknologi skal kunne fullade en telefon på 8 minutter

Xiaomi viser frem mobillading med 200 watt. Det skal kunne fylle batteriet til 50 prosent på drøyt tre minutter og fullade det på åtte.

Xiaomi viser mandag frem sin nyeste lynladeteknologi for mobil, som skal være i stand til å lade opp mobilen med hele 200 watt. Det skal være nok til å lade en telefon med et (middels stort) batteri på 4000 mAh fra 0 til 10 prosent på 44 sekunder, til 50 prosent på tre minutter og til fulladet på åtte minutter.

Xiaomi viste frem ladingen i en video på Twitter, hvor de brukte en modifisert versjon av Xiaomi Mi 11 Pro-telefon. I tillegg viste de frem 120 watts trådløs lading, som skal kunne lade telefonen til fullt på 15 minutter.

Til sammenlikning lader Apples iPhone 12-serie med maks 20 watt. Samsungs Galaxy S21-serie klarer 25 watt, men der valgte Samsung faktisk å gå ned fra forgjengerne, som taklet inntil 45 watt.

Kinesisk konkurranse

Hovedsaklig er det de andre kinesiske mobilprodusentene som har konkurrert på ladehastighet, som nevnte Xiaomi, Oneplus og søsterselskapene Oppo og Vivo.

Fra tidligere har Xiaomi hatt 120 watts kablet lading i sin Xiaomi Mi 10 Ultra, mens Oppo har demonstrert lading med 125 watt. Rask lading er selvfølgelig vel og bra, men et stort spørsmål ved disse lynraske ladeløsningene er hvor mye de sliter på batteriet.

Skadelig?

Å lade en telefon med 200 watt høyst sannsynlig føre til stor varmeutvikling og at batteriet degraderes raskere enn ved mer skånsom lading.

Xiaomis egen Kina-sjef Lu Weibing har tidligere skrevet på nettsamfunnet Weibo at de estimerer at batterikapasiteten allerede ved 100 watts hurtiglading raskt vil falle med omtrent 20 prosent sammenliknet med 30 watts PD-lading.

– Enkelt sagt blir 5.000 mAh til 4.000 mAh, skrev han, men innlegget ser nå ut til å være fjernet.

Les også
USA fjerner Xiaomi fra svartelisten
annonse