Nyhet

Garmin bekrefter hackerangrep

Flere av systemene deres er fortsatt nede.

Mandag kveld norsk tid bekrefter Garmin via en pressemelding at de ble utsatt for et hackerangrep i den 23. juli. Frem til nå har de avslått alle intervjuhenvendelser og forsøk på ytterlige forklaringer.

Tek har flere ganger forsøkt å få kontakt Garmin Nordic-sjef Jan-Åke Arenäs som henviser til selskapets uttalelser på Garmin.com.

Angrepet førte til at systemene deres ble låst ned, og flere av tjenestene deres har vært stengt i ettertid.

– Vi har ingen indikasjoner på at kundedata, inkludert betalingsinformasjon fra Garmin Pay, ble åpnet, mistet eller stjålet. I tillegg ble ikke funksjonene til Garmin-produkter påvirket, annet enn muligheten til å få tilgang til onlinetjenester. Berørte systemer skal bli gjenopprettet og vi forventer å gå tilbake til normal drift i løpet av de neste dagene, skriver selskapet på sine nettsider.

Trolig utsatt for løsepengevirus

Selskapet skriver fortsatt ikke noe om hva slags angrep det var, men ifølge kilder som har snakket med Zdnet, Bleeping Computer og Techcrunch skal det være snakk om et nytt type løsepengevirus kalt WastedLocker. Ifølge de samme kildene skal det være hackergruppen Evil Corp som står bak.

WastedLocker krypterer filene til offeret, men henter dem ikke ut. Ifølge Bleeping Computer skal det ha vært snakk om en løsepengesum på 10 millioner dollar som Garmin skal ha blitt bedt om å betale for å låse opp filene, men dette er ikke bekreftet av Garmin.

Garmin skriver ingenting om løsepengeviruset, eller om de har betalt noe for å kunne låse opp systemene sine igjen.

Forventer forsinkelser

– Når de berørte systemene blir gjenopprettet, forventer vi noen forsinkelser når etterslepet av informasjon blir behandlet. Vi er takknemlige for kundenes tålmodighet og forståelse under denne hendelsen, og ser frem til å fortsette å tilby den eksepsjonelle kundeservicen og supporten som har vært vårt kjennetegn og tradisjon, avslutter Garmin på nettsidene sine.

Garmins statusside kan du se hvilke tjenester som fortsatt er nede, og hvilke som er oppe og operasjonelle igjen.

Garmin Fēnix 6X Pro Solar
annonse