Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Garmin bekrefter hackerangrep

Flere av systemene deres er fortsatt nede.

Mandag kveld norsk tid bekrefter Garmin via en pressemelding at de ble utsatt for et hackerangrep i den 23. juli. Frem til nå har de avslått alle intervjuhenvendelser og forsøk på ytterlige forklaringer.

Tek har flere ganger forsøkt å få kontakt Garmin Nordic-sjef Jan-Åke Arenäs som henviser til selskapets uttalelser på Garmin.com.

Angrepet førte til at systemene deres ble låst ned, og flere av tjenestene deres har vært stengt i ettertid.

– Vi har ingen indikasjoner på at kundedata, inkludert betalingsinformasjon fra Garmin Pay, ble åpnet, mistet eller stjålet. I tillegg ble ikke funksjonene til Garmin-produkter påvirket, annet enn muligheten til å få tilgang til onlinetjenester. Berørte systemer skal bli gjenopprettet og vi forventer å gå tilbake til normal drift i løpet av de neste dagene, skriver selskapet på sine nettsider.

Trolig utsatt for løsepengevirus

Selskapet skriver fortsatt ikke noe om hva slags angrep det var, men ifølge kilder som har snakket med Zdnet, Bleeping Computer og Techcrunch skal det være snakk om et nytt type løsepengevirus kalt WastedLocker. Ifølge de samme kildene skal det være hackergruppen Evil Corp som står bak.

WastedLocker krypterer filene til offeret, men henter dem ikke ut. Ifølge Bleeping Computer skal det ha vært snakk om en løsepengesum på 10 millioner dollar som Garmin skal ha blitt bedt om å betale for å låse opp filene, men dette er ikke bekreftet av Garmin.

Garmin skriver ingenting om løsepengeviruset, eller om de har betalt noe for å kunne låse opp systemene sine igjen.

Forventer forsinkelser

– Når de berørte systemene blir gjenopprettet, forventer vi noen forsinkelser når etterslepet av informasjon blir behandlet. Vi er takknemlige for kundenes tålmodighet og forståelse under denne hendelsen, og ser frem til å fortsette å tilby den eksepsjonelle kundeservicen og supporten som har vært vårt kjennetegn og tradisjon, avslutter Garmin på nettsidene sine.

Garmins statusside kan du se hvilke tjenester som fortsatt er nede, og hvilke som er oppe og operasjonelle igjen.

Mer om
annonse