Nyhet

Har vi gått lei av mobilsurfing?

Stadig flere bruker vanlig internett på PC-en sin, og også bedrifter bruker internett i voksende grad, for eksempel til å registrere varesalg i butikker. Men internett på mobilen står derimot bom stille, ifølge tall fra Netcom.

Fra år 2006 til 2007 tredoblet datatrafikken med NetComs Connect-abonnementer seg, ifølge Digi.no. Da blir det ekstra spesielt at utviklingen plutselig har stoppet.

Når du er på farten kan du surfe på internett på mobilen, og det er ikke noe problem å lese lokalavisen eller sjekke de siste fotballresultatene rett på mobilen. Men hvorfor drar så få nytte av tjenesten?

Merkelige priser?

Ifølge Øyvind Vederhus, kommunikasjonsrådgiver i Netcom, kan dette ha noe med prisene å gjøre. Både Netcom og Telenor opererer med spesielle prismodeller, der prisen ikke øker lineært med surfingen. Jo mer du surfer, jo mindre betaler du per MB.

Vederhus sier også at Netcom kanskje vil se på surfeprisene sine, noe som kan bety at vi får se billigere surfepriser fra operatøren.

Forvirrende å mobilsurfe

Dessuten kan det være vanskelig for brukere å vite om de surfer på en billig mobiltilpasset side eller en kostbar fullblods nettside. Taster du inn www.dagbladet.no får du opp en lett mobilversjon på bare 100 kB. Taster du inn www.vg.no får du opp en full versjon på 1,44 MB.

Det kan også være vanskelig å vite hva adressen til mobilnettsiden er. Enkelte nettsider har en m som prefiks foran adressen, mens andre har wap. For eksempel har Facebook m.facebook.com, mens VG har har wap.vg.no.

I tillegg kommer det et eget mobildomene, .mobi, som skal garantere at nettsidene er mobiltilpassede. Her er det altså bare å holde tunga beint i munnen.

Tips: Bruk Opera Mini

Nettleseren Opera Mini sparer deg for mye datatrafikk. Bruker du denne nettleseren laster du nemlig en ferdigtygde nettsider inn på mobilen, som servere på internett tilpasser til mobilen din mens du surfer. Det gjør at du kan surfe på fullblods nettsider uten at det koster deg skjorta.

(Kilder: Digi.no)

Les også
Opera Mobile 9.5
Les også
Slik blir Opera Mobile 9.5
Les også
Her er Firefox til mobilen
Les også
Gratis Facebook fra Telenor
Les også
Ny Opera for Windows er lansert
Les også
Hvem har den beste mobilsiden?
annonse