Nyhet

Piratpartiet inn i EU-parlamentet

I EU-valget fikk det svenske Piratpartiet hele 7,1% av de svenske stemmene, og er dermed sikret en plass i EU-parlamentet. Partiet er samtidig det største partiet blant velgere under 30 år.

– Nå skriver vi historie. Nå sikrer vi medborgerretten i Sverige, Europa og verden, sa Rickard Falkvinge, partileder i Piratpartiet til Aftonbladet i forbindelse med brakvalget. Han feiret senere suksessen med et glass rom.

Piratpartiet har ikke sterke meninger om annet enn frihet på Internett, og i andre saker vil de gå sammen med andre partier for å stemme. Partiet har vokst sterkt de to siste årene, spesielt etter Ipred-loven og dommen i The Pirate Bay-saken.

Kan få to mandat

Det finnes også en mulighet for at Piratpartiet får et ekstra mandat i EU-parlamentet. Lisbon-forslaget som snart skal ratifiseres vil gi Sverige to ekstra mandater, og ett av disse vil tilfalle Piratpartiet, står det å lese på partiets hjemmeside.

Det betyr at begge partiets toppkandidater har fått plass, og Christian Engström og Amelia Andersdotter reiser til Brüssel for å representere Sverige og Europas pirater.

(Kilder: Aftonbladet, Piratpartiet)

Les også
Ender Pirate Bay som Napster?
Les også
The Pirate Bay solgt
Les også
Sniffet seg frem til 35 000 piratkopier
Les også
Flere aksepterer piratkopiering
Les også
Pirater betaler for flere filmer
annonse