Til hovedinnhold

Her er april-nyhetene

N95 kommer i butikkene i april.

Våren og påsken er definitivt over oss. April byr på mer enn sol, påskenøtter og skiturer. Her er mobiltelefonene som kommer i salg i løpet av måneden.

Nokia
Nokia har tre telefoner på lur, og mange vil nok glede seg over at alt-mulig-mobilen N95 endelig er på vei.

N95
Nei, det er ingen aprilspøk. Nokia lover oss at N95 er på vei til butikkene. Telefonen ble lovet allerede i mars, men det ser ut til at de første eksemplarene blir å få tak i først i april.

N95 er trolig en av de mest etterlengtede mobiltelefonene fra finnene på åresvis. Og det er ikke uten grunn.

Denne mobiltelefonen har nemlig nesten alt du kan ønske deg, og det i et hendig format.

N95 er den første Nokia-telefonen med innebygget GPS. Det burde bety at du kan bytte ut bilnavigasjonssystemet ditt med telefonen.

Om du vil ta bilder, så lar N95 deg knipse i inntil fem megapikslers oppløsning. Og dersom du har lyst til å laste opp bildene til bloggen din, skal det gå salig raskt. N95 har nemlig både super-3G og Wi-Fi under panseret.

Det er kanskje unødvendig å si, men N95 er også en ekte smarttelefon. Telefonen er basert på Nokias Series 60-system, noe som gjør at du enkelt kan utvide funksjonene ved å installere nye programmer.

Vi kunne fortsatt i det kjedsommelige, så vi anbefaler deg å ta en titt på følgende artikler:

Her er Nokia N95 >
Sniktitt på Nokia N95 >

Ifølge Nokia kommer N95 i salg i slutten av april.

Nok en smarttelefon fra Nokia.

Nokia 6290
6290 er også en smarttelefon med Series 60. Men i forhold til N95 er den en pusekatt. Denne telefonen er ment å være en 3G-telefon for folk flest. Telefonen lar deg både surfe på nettet i dugelige hastigheter, og du kan føre videosamtaler.

6290 har ellers en forholdsvis stor og høyoppløst skjerm, og mulighetene du trenger, takket være Series 60-systemet.

6290 har ellers blåtann, infrarød overføring, og du kan bruke minnekort i microSD-format til å lagre musikk på. Musikken kan for øvrig spilles av trådløst ved hjelp av et A2DP-hodesett.

6290 ble for øvrig lovet i mars, men dukker altså ikke opp før nå.

Les vår sniktitt på Nokia 6290 >

Fulltastatur for kjapp e-posting.

Nokia E61i
Skriver du mye e-post og SMS med mobilen din? Da er Nokia på jakt etter akkurat deg. E61i er utstyrt med et fulltastatur, slik at du kan besvare for eksempel e-post raskere.

I likhet med de andre april-nykommerne fra Nokia, er E61i også en Series 60-basert smarttelefon. Telefonen er oppfølgeren til den snart årsgamle E61. Blant oppgraderingene finner vi kamera og nye snarveistaster.

E61i har ellers både EDGE, 3G og Wi-Fi, slik at du alltid får den høyest tilgjengelige hastigheten når du kobler deg til internett.

Les mer om Nokia E61i >

Shine er en blank designmobil.

LG KE970 Shine
LGs aprilnyhet er Shine. Denne telefonen er perfekt for deg som vil ha en skinnende blank designmobil.

Shine er spesifikasjonsmessig ingenting å hoppe i taket for, men designmessig er den iøyenfallende. Fremsiden av telefonen er et stort speil. Når skjermen aktiveres, lyser den igjennom dette speilet. Baksiden av telefonen er dekket av børstet stål.

Telefonen har ellers mp3-spiller, men mangler radio. Spesifikasjonslisten mangler også 3G-støtte.

Forvent å betale rundt 3100 kroner for Shine når den kommer i butikkhyllene.

Les test av LG KE970 Shine >

Sony Ericssons nye Walkman-mobil.

Sony Ericsson W610i
Fra Sony Ericsson får vi denne måneden en ny Walkman-modell. Denne gangen er det W610i som skal i ilden. Denne telefonen ble lansert 6. februar, så Sony Ericsson er kjapp på avtrekkeren denne gangen.

Som de andre Walkman-mobilene, får du alt musikkutstyret du trenger for å komme i gang med W610i. Det betyr at du får et sett musikkøreplugger som kan byttes ut med et standard hodesett. Du får også en halv gigabyte minne med på kjøpet, og en USB-kabel slik at du kan overføre musikk fra PC-en din.

Telefonen har ellers et kamera med to megapikslers oppløsning og autofokus. Om du vil koble deg til internett, har W610i EDGE, slik at du får akseptable hastigheter selv i grisgredte strøk. 3G har Sony Ericsson stått over.

Telefonen vil trolig koste rundt 2400 kroner når den dukker opp i butkken.

Les vår sniktitt på Sony Ericsson W610i >

Samsung
Fra Samsung får vi vite at det kommer tre modeller i Ultra-serien i april. Vær imidlertid oppmerksom på at disse telefonene ifølge produsenten vil dukke opp i månedskiftet. Dermed er det ikke sikkert at alle telefonene vil finne veien til butikken før april er omme.

Tynn skyvetelefon fra Samsung.

Samsung SGH-U600
I serien anorektiske mobiltelefoner, presenterer Samsung modellen U600. Denne telefonen er 10,9 millimeter tynn, og leveres i skyvedesign.

Til tross for den beskjedne tykkelsen har Samsung presset inn en del nyttige funksjoner. Først og fremst er telefonen utstyrt med EDGE, slik at du får akseptable internetthastigheter de fleste steder. 3G har telefonen imidlertid ikke.

På baksiden av telefonen sitter det et kamera med 3,2 megapikslers oppløsning, og autofokus. Om du er av den musikkglade typen, har U600 både mp3-spiller og FM-radio med RDS.

Når telefonen kommer på plass i butikkhyllene, vil prisen trolig være i underkant av 3500 kroner.

Les mer om Samsung U600 >

Mp3-spiller eller mobil?

Samsung SGH-F300
F300 er mobil og mp3-spiller i ett. "Ikke noen nyhet", tenker du kanskje. Dengang ei. På den ene siden er det en mobiltelefon, mens den andre siden er en mp3-spiller med musikktaster og det hele.

Den spesielle designløsningen byr på en stor skjerm på musikksiden, og en knøttliten på telefonsiden. Du får med andre ord ikke den helt store oversikten på mobilskjermen, men den skal være stor nok til å bruke de basale telefonfunksjonene.

Til tross for de to sidene, er ikke F300 spesielt stor. Telefonen måler ikke mer enn 10,3 x 4,4 x 0,94 cm. F300 har ellers støtte for EDGE, men ikke 3G.

Når F300 kommer i salg, vil telefonen koste i underkant av 3500 kroner.

Les vår sniktitt av Samsung F300 >

Samsung i600 har fulltastatur og Windows Mobile 5.0.

Samsung i600
Den smarteste telefonen fra Samsung i april er i600, også kjent som Ultra Messaging. Denne telefonen er utstyrt med Windows Mobile, dog i den gamle 5.0-versjonen, og et fulltastatur som skal gjøre det enkelt å skrive meldinger og e-post i en fei.

Under panseret, som måler 11,3 x 3,9 x 1,2 cm, finner vi både 3G og Wi-Fi. EDGE er imidlertid utelatt, så dersom du er utenfor tettbygde strøk, vil du sannsynligvis måtte nøye deg med labre internetthastigheter.

Telefonen er ellers utstyrt med støtte for microSD-minnekort, slik at du kan lagre filer og musikk. Overføring gjør du med USB 1.1, eller blåtann 2.0 EDR. Sistnevnte sørger for høye hastigheter.

Prisen på den nye telefonen blir trolig litt over 4000 kroner.

Les mer om Samsung i600 >

annonse