Tek.no

Nyhet

Transmeta for salg igjen?

Jan Aril Sigvartsen
11 Aug 2009 13:30

Transmeta ble stiftet i 1995 og hadde som mål å utvikle spesielt energieffektive x86-prosessorer.

Merkenavn som Crusoe og Efficeon fikk mye oppmerksomhet i 2000 og 2003, men fikk aldri noe skikkelig salgsgjennombrudd. Istedet ble det altså AMD og Intel som klarte å etablere seg i dette markedet.

Selskapet forsøkte i sin tid å eksportere prosessorteknologien til utenlandske interessenter, men ble stoppet av amerikanske myndighet

I 2007 gikk selskapet over til å selge lisenser på prosessorteknologi til andre selskaper i stedet for å utvikle et komplett produkt selv.

I 2008 ble Transmeta kjøpt av Novafora for 255 millioner dollar der noe av teknologiporteføljen umiddelbart ble solgt videre til Intellectual Ventures.

Forrige uke ser det dessverre ut som om Novafora har sluttet å eksistere, noe som åpner spekulasjoner rundt hvorvidt Transmeta igjen vil bli lagt ut for salg.

Det anslås at patentporteføljen til Transmeta er god for omtrent 300 millioner dollar i årlige inntekter, men det er noe uvisst hvordan fordelingen pr. dags dato er mellom Novafora og Intellectual Ventures.

Det kan være en viss sjanse at Intellectual Ventures har hentet ut all den teknologien som er interessant og Transmeta forsvinner i kulissene. Vi håper selvfølgelig ikke at dette skjer siden Transmeta har hatt gode tradisjoner og til tross for beskjeden størrelse absolutt hører hjemme blant AMD, Intel, og VIA.

(Kilde: X-bit labs)

Les også
Transmeta selges til Novafora
Les også
Transmeta til salgs
Les også
Vil kjøpe resten av Transmeta
Les også
Intel-forlik med Transmeta
Les også
AMD investerer i Transmeta
Les også
Transmeta slutter med prosessorer
Les også
X86 skvises mellom AMD og Intel
Les også
HP oppgraderer med AMD64
Les også
Transmeta sikter mot 64-bit
Les også
Starter produksjon av Efficeon-prosessorer på 90nm
Les også
Jukser Transmeta med hastigheten?
Les også
Transmeta støtter NX
Les også
Lang vei for Efficeon
annonse

Les også