Til hovedinnhold

Apple dreper klipp og lim

Openclip blir nærmest ubrukelig i Iphone 2.1-programvaren.

I går omtalte vi Openclip, som skal gjøre det mulig å klippe ut og lime inn tekst på Apple Iphone. Dette er en funksjon som har manglet på Iphone side dag én, og gjør det for eksempel umulig å kopiere ut tekst fra e-post.

Nå har imidlertid Apple bestemt seg for at metoden Openclip bruker til å klippe ut og lime inn tekst ikke er så bra, og skal fjerne muligheten Openclip utnytter. Om enn ikke bevisst, så er dette i alle fall konsekvensen av den neste Iphone-oppdateringen.

2.1 tetter hullet

Den kommende Iphone-programvaren med versjon 2.1 tetter nemlig igjen et hull som Openclip har utnyttet seg av for å kunne klippe ut og lime inn tekst mellom programmer, skriver Openclip på sine nettsider.

Programmer som bruker Openclip-rammeverket vil fortsatt kunne kopiere og lime inn tekst inni selve programmet, men altså ikke mellom programmer.

Dog er det nok kun et tidsspørsmål før Apple selv kommer med klipp-og-lim til telefonen sin, siden så mange Iphone-brukere etterspør muligheten. Dette er tross alt noe som finnes på alle smarttelefoner, og en god del "dumme" telefoner også.

(Kilde: venturebeat.com, openclip.org)

annonse