Tek.no

Nyhet

Skjermen som knapt trenger strøm

Marius S Eltervåg
14 Sept 2007 11:22

En av de største flaskehalsene i dagens mobiltelefoner er strømforbruket. Stadig flere funksjoner, teknologi og muligheter krever mye av et batteri, og det ender ofte med at de dyreste og mest avanserte mobiltelefonene må lades svært ofte.

Skjermen er en av de mest strømkrevende komponentene i en mobiltelefon, ettersom den må aktiveres for å bruke de aller fleste andre funksjonene. Selskapet Unipixel mener å ha løsningen: En skjerm som er 60 prosent mer strømvennlig enn dagens løsninger.

Lyset tar omveier

Dagens skjermer har belysningen bakerst i panelet, slik at lyset må gjennom flere lag før det når overflaten, og brukeren kan lese hva som står. Ifølge Unipixel er det kun 5% av lyset som noensinne når overflaten, mens resten forsvinner i andre retninger. Selskapet har derfor laget en skjerm som blir belyst fra sidene, og dermed ikke har noen lag i veien.

Dette skal gjøre at lyset ikke trenger å være i nærheten av like sterkt som på vanlige skjermer for at du skal kunne lese skjermen, og dermed trengs det mindre strøm.

Unipixel skal ha en prototype av den nye skjermen sin klar før årsskiftet, og forventer å kunne levere ferdige utgaver til markedet i andre halvår i 2008.

(Kilde: Technologyrewiev, Mobile Mag,Unipixel)

Les også
Først med hjemmekino i mobilen
Les også
Unngå batterifellene!
annonse

Les også