Til hovedinnhold

Ny 3G-modell fra Nokia

I dag kunne Nokia presentere en ny 3G-telefon for det norske markedet, nemlig 6233. Til tross for et enkelt utseende, har 6233 både romslig med plass, kamera og musikk å by på.

På mange måter kan man si at 6233 er en ulv i fåreklær. Det anonyme utseendet gjør at den lett kan tas for å være en av Nokias modeller i den lavere prisklassen. Spesifikasjonslisten beviser det motsatte.

3G-telefoner har aldri vært blant markedets letteste og minste. 6233 er heller ikke fjærlett, men blant de letteste 3G-telefonene vi har på markedet i Norge i dag. Den veier nemlig bare 110 gram. Målene lyder på 11 x 4,6 x 1,8 cm. Det er derfor ikke lange veien tilbake til Nokias 6230i, som den nye 3G-modellens utseende er hentet fra.

Telefonens TFT-skjerm har en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter, og kan vise 262 144 farger. Med kameraet til 6233 kan du ta bilder i en oppløsning 2 megapiksler. Telefonen har imidlertid ikke kamera på forsiden, noe som utelukker videsamtaler.

Bilder krever selvfølgelig sin plass. Dette har Nokia ordnet ved å gi 6233 et internminne på 70 MB. Dermed får man plass til en god slump bilder samt MP3-filer, som telefonen også har støtte for. Skulle det likevel bli trangt om saligheten, kan du utvide minnet med minnekort av typen MicroSD, i størrelser helt opp til 2 GB.

6233, som kjører den tredje utgaven av Series 40, er utstyrt med det Nokia kaller Active Standby Mode. Dette er en funksjon som gjør at du alltid har snarveier til de mest brukte programmene dine på telefonens skrivebord.

Et assortert utvalg av trådløs teknologi hører også hjemme i en ekte 3G-telefon. Under panseret til 6233 finner vi støtte for både blåtann, EDGE og Push to Talk. Sistnevnte funksjon får du imidlertid ikke gjort særlig nytte av her til lands, siden Netcom og Telenor foreløpig ikke har støtte for denne tjenesten i sine nett.

USB-port åpner også for at du kan overføre bilder og sanger fra telefonen til PC-en og vice versa.

Skulle ikke MP3-spilleren være nok til å underholde deg, kan 6233 by på FM-radio og tre forskjellige spill. Blir du lei av å spille og høre på radio, kan du jo alltids ringe noen, i opptil 4 timer i strekk. Telefonen har også en hviletid på 340 timer.

6233 vil komme i salg i løpet av andre kvartal av 2006, og ha en pris på drøye 2500 kroner, og utfordrer dermed Sony Ericsson og deres K600i i lavprissegmentet for 3G-telefoner.

(Kilder: Nokia, GSM Arena)

Les også
3G-telefonene stuper i pris
Les også
Skriv ut bildemeldinger
Les også
Åpner WiFi-sonene
Les også
Mer Wi-Fi fra Nokia
Les også
Nytt norsk 3G-nett?
annonse