Tek.no

Nyhet

Flere klager over Vista-navnet

4 Aug 2005 06:01
annonse

I forrige uke fortalte vi om at Microsoft var kanskje for raske ute med å bestemme navnet på sin neste Windows-versjon. Nå er det flere som klager over navnet Vista.

Organisajonene VistA Software Alliance and WorldVista som hjelper amerikanske veteraner, kritiserer nå Microsoft for navnevalget. De mener navnet kan bidra til å skape forvirring mellom operativsystemt Windows Vista og programvaren VistA software. Programvaren VistA har vært i bruk i 20 år og brukes til å registrere amerikanske veteraner i 163 sykehus, 135 pleiehjelm og 850 klinikker.

Tidspunktet Microsoft valgte for å gi sin neste Windows-versjon et nytt navn, er spesielt dårlig fordi Centers for Medicare and Medicaid Services skal om noen dager lansere VistA-Office EHR (electronic health record). Dette er en ny versjon av VistA som skal brukes spesielt for helse-USA og skal tilbys gratis for leger over hele USA.

Microsoft på sin side sier at navnet er blitt grundig vurdert, også i forhold til eventuelle eksisterende registrerte varemerker og har altså ikke funnet noen problemer med dette. Microsoft mener også at når Vista blir brukt i kombinasjon med varemerket Windows, skal det ikke være noen tvil om hva det referer til.

Kilde: techworld.com

Les også
Windows Vista og virtuelle mapper
Les også
Windows Vista med VPC
Les også
TweakVista lansert
Les også
Windows Vista Beta 1 er klar
Les også
Slik blir Windows Vista
Les også
Microsoft får problemer med Vista-navnet?
annonse

Les også