C75: Billig design fra Siemens

Det er ingen hemmelighet at mobildivisjonen til Siemens sliter økonomisk om dagene. Likevel lanserer de mobiltelefoner på løpende bånd. C75 er enda en telefon i rekken av billige modeller fra den tyske mobilprodusenten. Om alt skulle skjære seg kan dette være noe av det siste vi hører fra Siemens før de henger kroken på døra for mobildivisjonen sin.

En miniutgave av CX65

Noe av det første vi la merke til når vi kikket gjennom spesifikasjonene til C75 var størrelsen. Med dimensjonene 103 x 44 x 17 mm er dette noe av det minste vi har sett fra Siemens siden S55 så dagens lys for noen år siden. Med en vekt på bare 85 gram burde telefonen gli elegant ned i bukselomma.

Skjermen er av type TFT med en oppløsning på 132 x 176 pixler, som kan vise 65.000 farger. Dermed ligger skjermkvaliteten til C75 i omtrent det samme leiet som de fleste andre lavpristelefoner vi finner på markedet i dag.

Skjermen har for øvrig store likheter med CX65 som er en annen modell i C-serien. Det som skiller dem er at skjermen hos C75 er en anelse mindre enn den vi finner hos CX65, noe som vil gi et skarpere bilde.

C75 er en kameratelefon og er for det formålet utstyrt med et VGA-kamera med en oppløsning på 640 x 480 pixler. Ikke noe revolusjonerende her heller, vi finner de samme spesifikasjonene hos CX65. Kameraet kommer også med 5 ganger digital zoom og selvutløser.

Videre er det mulig å ta opp korte videosnutter. For disse er det egne avspillingsmuligheter. Av programvare følger det med et eget bilderedigeringsprogram slik at du kan redigere bildene du tar før du sender dem videre til andre.

C75 kommer i likhet med CX65 med et innebygget minne på 10MB. Dette burde sørge for at du har god nok plass til å lagre bilder, spill, ringetoner og lignende. For trådløs overføring av bilder og annet er C75 utstyrt med infrarød. Det er ikke støtte for ekstra minnekort.

Push To Talk og Instant Messaging

Der C75 skiller seg nevneverdig ut fra CX65 i tillegg til designet er at den har fått støtte for Push To Talk, slik at du kan sende talemeldinger over mobilnettet. Det er ikke mulig å benytte seg av PTT her til lands enda, men operatører varsler at de vil legge inn støtte for dette i nær fremtid.

C75 har også fått på plass en Instant Messaging-klient, noe vi heller ikke finner hos CX65. Dette er et chatteprogram som gjør at du kan prate og sende meldinger til venner og bekjente. Dette forutsetter at de også har mobiltelefoner med støtte for denne tjenesten.

Telefonen kan også brukes mot internett. Dette skjer via GPRS klasse 10, som gir en teoretisk nedlastningshastighet på 53,6 kbps, mens opplastingshastigheten ligger på 28,8 kbps. Det er ikke lagt til støtte for EDGE, noe som vi for eksempel finner hos Nokias billigmodell 6020.

Av andre funksjoner kan det nevnes at C75 har støtte for Java-standarden J2ME MIDP2.0 slik at man kan spille de nyeste spillene på markedet. Trippelbåndstøtten gjør at du kan bruke telefonen i store deler av verden. Med SMTP, POP3 and IMAP4 kan du også sende og motta e-post.

For de som ønsker en mer personlig stil på mobiltelefonen er det mulig å bytte ut dekslene. Du kan også velge mellom forskjellige temaer som styrer alt fra bakgrunn og menyfarger til skjermsparer og oppstartsanimasjon for å tilpasse telefonen akkurat slik du vil ha den.

Telefonen kommer ellers med kalender og en praktisk planlegger, et lass med ringetoner, muligheter for WAP og skjermsparer. C75 er ingen musikktelefon og dermed ikke utstyrt med mp3-spiller, noe som utelukker mp3-ringetoner slik man for eksempel finner på K500i fra Sony Ericsson.

C75 vil dukke opp i løpet av august i fargene Palladium (silver-anthracite) og Light Silver. Prislappen vil være konkurransedyktig og passe de fleste lommebøker skal vi tro Siemens.

(Kilder: Siemens, Club-Siemens, Slashphone)

Les også
Nytt og enkelt fra Nokia
Les også
Møt Ellen og Zoe fra Sony Ericsson
annonse