Til hovedinnhold

HD-video i lommeformat

Her ser du litt av innmaten.

Det nye Sony HDR-TG3E er et videokamera i samme størrelse som de vi tidligere anså som leketøy. Den siste tiden har det kommet noen slike som faktisk fungerer relativt bra, og til og med noen som tar opp i HD.

Sonys nye modell kan ta opp i 1920x1080, noe som er uvanlig på slike små modeller. Noe av grunnen til det er at det krever mye prosesseringskraft, og dermed også mye strøm, og det stiller store krav til objektivet. På videokameraer som dette må nødvendigvis alt være ganske smått, og det går ofte ut over kvaliteten på en del av systemene – i særlig grad objektivet.

Men spesifikasjonene på ”småen” er ganske imponerende. Her er det 10x optisk zoom, det er trykkfølsom skjerm på 6,7cm (2,7 tommer) og innebygd blits. Det er få manuelle funksjoner, noe som målgruppen heller ikke normalt ønsker seg, og det er ikke optisk bildestabilisator, slik Sonys andre videokameraer har.

Passer godt i lomma.

Hovedpoenget med kameraet er ikke å konkurrere på funksjonalitet eller kvalitet med de større modellene, men å tilby et svært kompakt alternativ. Prisen på 8900,- (veiledende) tilsier at dette ikke er noe leketøy, men et ordentlig videokamera som faktisk kan gi brukbare resultater.

Opptakene skjer til Memory stick Duo minnekort, noe som gjør det enkelt å overføre opptakene til en PC.

Størrelsen er ikke mer enn et litt stort kompaktkamera – 32x119x63mm og vekten er 300g inkludert batteri og minnekort. Det skal være tilgjengelig i butikkene i mai.

annonse