Tek.no

Nyhet

Apple går forbi Microsoft

28 Mai 2010 10:23

Microsoft har tidligere vært vurdert til det mest verdifulle IT-selskapet, men nå har Apple overtatt, melder avisen The New York Times. Apple har i løpet av de siste årene levert produkter som Ipod, Iphone og Ipad, og disse er blitt tatt godt imot av kundene.

Riktignok er det Google som topper en liste over det mest verdifulle varemerket, men i det tilfellet er det reklamenettverket WPP som har vurdert Google, melder vår søsterside, amobil.no.

I denne saken i The New York Times er det den amerikanske børsen på Wall Street som vurderer Apple til en verdi på 222,12 milliarder USD, mens Microsoft blir vurdert til 219,18 milliarder dollar. Det er kun selskapet Exxon Mobil som slår Apple med en verdi på 278,64 milliarder dollar. Verdien for Google derimot ligger på 151.43 milliarder.

De to selskapene har nokså like inntekter, hvor Microsoft har 58,4 milliarder USD, mens Apple har 42,9 millarder USD, men på siste regnskapsår hadde Apple en nettoinntekt på 5,7 milliarder USD, mens samme tall for Microsoft var 14,6 milliarder USD.

Enkelte investorer mener denne nyheten om at Apple har gått forbi Microsoft, er en av de viktigste endringene i Silicon Valley noen gang. Steve Ballmer, sjefen for Microsoft, avdramatiserer det hele, og mener dette er en situasjon som endrer seg fra dag til dag. Ballmer mener Microsoft tjener mer penger enn noe annet IT-selskap i verden. Apple har foreløpig ikke kommentert denne saken.

(Kilde: The New York Times)

Les også
Sier nei til 30 milliarder
Les også
EU etterforsker Google
Les også
Microsoft kjøper Adobe?
Les også
Anti-malware-oppdatering for Mac OS X
Les også
Apples midtimellomprodukt har meldt sin ankomst
Les også
HP og Microsoft utvider samarbeidet
Les også
Microsoft søker hjelp mot Google
Les også
Microsoft-Novell-samarbeid vokser
Les også
Macbook blir overhalt
annonse