Til hovedinnhold

Lover deg 20000 kroner

Mozilla Foundation begynte for seks år siden å utbetale dusør for oppdagelse av sikkerhetshull i programmer som Firefox og Thunderbird. Beløpet har tidligere vært 500 USD, men Mozilla har nå kunngjort seksdobling av beløpet, altså til 3 000 USD.

Mozilla er slett ikke den eneste organisasjonen som lover dusør for slike oppdagelser, men det settes en rekke betingelser for at et slikt beløp skal kunne utbetales.

Årsaken til den dramatiske økningen i dusørbeløpet skal være endringer rundt sikkerhet på nettet i løpet av de siste årene. Økningen skal motivere forskere til å søke etter kritiske sikkerhetshull i programmene.

Dette er kravene som er satt for at man skal kunne få 3 000 USD for oppdagelse av sikkerhetshull:

  • Hullet må være helt nytt, det vil si ikke kjent fra før av.
  • Hullet må kunne utnyttes utenfra, det vil si ikke lokalt på en aktuell datamaskin.
  • Hullet skal gjelde fullversjon, lanseringskandidat eller betaversjon av Firefox, Thunderbird, Firefox Mobile, eventuelt noen av Mozilla sine tjenester som er knyttet til disse programmene, og som er utviklet av Mozilla Corporation eller Mozilla Messaging.
  • Hull i tredjepartsprogrammer (utvidelser og tilleggsprogrammer) for Firefox, Thunderbird og andre, er ikke med i dette dusørprogrammet.

Detaljene finner du mozilla.org, og på denne siden.

(Kilde: Threatpost.com)

annonse