Til hovedinnhold

Apple saksøkt igjen

Apple krangler voldsomt for tiden. Selskapets langvarige uenighet om patentrettigheter endte i oktober i fjor med søksmål og påfølgende motsøksmål.

Denne gang er det kameraprodusenten Kodak som rasler med sablene. Etter lang tids forhandlinger med Apple og Blackberry-produsenten RIM går Kodak nå til søksmål mot selskapene. Striden dreier seg om måter bilder forhåndsvises og etterbehandles. Kodak eier to patenter som befatter seg med dette.

Kodak vant mot Samsung

Kodak trakk nylig Samsung for retten i forbindelse med de samme patentene. Rettens avgjorde at patentet på forhåndsvisning av bilder var gyldig og kunne håndheves. Samsung inngikk nettopp en krysslisensieringsavtale med den gamle kamerakjempen.

Omkring 30 andre maskinvareleverandører lisensierer allerede teknologien. Blant dem er Nokia, Sony Ericsson og nå Samsung.

Det er intet mindre enn to søksmål Apple får mot seg fra kameraprodusenten. Det andre søksmålet dreier seg om samhandling mellom applikasjoner, og hvordan en applikasjon kan benytte funksjoner i en annen. Her har Kodak også prøvd patentet for retten tidligere. Sun Microsystems, som utvikler Java-plattformen, måtte nylig bite i gresset da det ble avgjort at de brøt med Kodaks patenter på dette området.

(Kilde: infosyncworld.com)

annonse