Til hovedinnhold

Skype gjør det skarpt på Iphone

Skype på Iphone gjør det skarpt. Etter at IP-telefonitjenesten ble gjort tilgjengelig som et eget program til Iphone nylig ble det lastet ned mer enn en million ganger i løpet av de to dagene det var tilgjengelig via App Store. I løpet av første uken var det lastet ned to millioner eksemplarer, skriver Skype i sin blogg.

Skype lar brukerne ringe og chatte med hverande, og det er gratis for Skype-brukere å ringe seg imellom. Programmet benytter seg av Wi-fi-soner når du skal ringe.

500 000 nye brukere

Skype har også en ekstra grunn til å være fornøyd med slippet av programmet, siden det kom til en halv million nye Skype-brukere i løpet av den første uken programmet var tilgjengelig. I snitt ble programmet lastet ned mer enn to ganger i sekundet hele første uken.

Tjenesten har i lengre tid vært tilgjengelig til mobiltelefoner, blant annet Windows Mobile-telefoner. Det er imidlertid en kjent sak at Iphone-brukere er svært ivrige på å laste ned ny programvare, siden denne er veldig lett tilgjengelig i Apples App Store.

Brer om seg

Skype har også utviklet en lettversjon av programmet for vanlige mobiltelefoner, men disse er det ikke gratis å ringe med. I tillegg finnes det en rekke tredjepartsprogrammer til alle mobilplattformer som lar deg bruke Skype.

Nokia og Skype har tidligere inngått et strategisk samarbeid for å tilby tjenesten på en del av Nokias N-serie-telefoner. I tillegg har Skype et samarbeid med operatøren 3, som selger en egen Skype-mobiltelefon.

(Kilder: skype.com, mobil.se)

annonse