Tek.no

Nyhet

Skjermer for presentasjoner

Arsæll Benediktsson
16 Juli 2010 07:05

Nye Procon MultiTouch-skjermer skal nå være tilgjengelige på markedet, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Skjermene skal være tilrettelagt for presentasjoner i møterom og lignende. Det dreier seg om interaktive skjermer som er ment å erstatte "whiteboard"-tavler, prosjektorer og "flipover". De skal kunne fungere for avansert bruk av Word, Excel, Paint, Powerpoint og andre programmer som gjerne brukes i forbindelse med presentasjoner.

Skjermene er basert på 10,4 til 65 tommers LCD skjermer, men løsningene som er beskrevet nedenfor er foreløpig begrenset til 22 til 65 tommer skjermer.

Skjermene kan brukes til å tegne og skrive med fingeren, kulepenn, eller lignende. Brukeren kan hente frem bilder/tegninger i Windows, rotere og forstørre bilder og tegninger med 2 fingre i Windows 7. Det er også mulig å hente frem grafer i regneark og forstørre dem med 2 fingre. En PowerPoint-presentasjon eller en video kan startes/stoppes ved å peke på den som en mediaavspiller.

Med Windows 7 kan man håndskrive på skjermen, og få dette oversatt til tekst som om det er skrevet på tastaturet. Windows 7 kan oversette håndskriften til bokmål eller nynorsk etter ønske.

Den elektriske tilkoblingen skjer som regel via USB-kontakt på en PC. Skjermene benytter IR-touch som teknologi for å oppnå MultiTouch og singeltouch. Dermed tåler de at brukeren benytter både kulepenner og blyanter, nøkler, plastkort/adgangskort, og så videre. uten at touchdelen blir ødelagt, heter det i pressemeldingen.

Pris og tilgjengelighet

Det er foreløpig uklart når Procon MultiTouch-skjermer blir tilgjengelige i norske butikker, og prisen er også ukjent.

(Kilde: Procon)

Les også
Ny skjerm for proffene
Les også
Eizo for hjemmeunderholdning
Les også
Denne justerer lysstyrken automatisk
Les også
LED-skjerm med god oppløsning
Les også
Philips Brilliance 225B2
Les også
LCD-skjermen fra innsiden
Les også
Nye Eizo-skjermer for fotoredigering
annonse

Les også