Til hovedinnhold

Spotify-konkurrent fra Telenor og Platekompaniet

Fra og med i dag testes den nye betatjenesten Wimp fra Telenor, Platekompaniet og Aspiro. Denne tjenesten gjør at du kan streame musikk til mobilen, akkurat som med Spotify. Med andre ord har du tilgang til enorm musikkdatabase, uten at du trenger å lagre store musikkfiler lokalt på mobilen din. 

Telenor ser på løsninger for at kunden kun skal betale en fastpris, Platekompaniet sørger for at du får et godt utvalg av musikk og Aspiro leverer løsningen.

Én fastpris gir fri tilgang

Det nye programmet fungerer over det trådløse nettet hjemme. Beveger du deg ut døra skal Wimp automatisk bytte over til mobilnettet uten at du merker noe. Du skal heller ikke betale noe ekstra for å spille musikken gjennom mobilnettet. 

Det eneste du betaler er en fast månedspris, og du kan da streame musikk både til PC-en og mobilen din. Tjenesten gir deg tilgang til millioner av låter. Du kan også lage dine egne spillelister og favorittsanger, som du ka dele med andre brukere over SMS, e-post, Twitter og andre tjenester. 

Oppdag ny musikk

- I en tjeneste som dette er terskelen for å lytte til ny og ukjent musikk betydelig lavere enn i en tradisjonell situasjon der man må kjøpe platen først. Vi håper dette kan bidra til at flere får øynene opp for all den gode musikken som lages – både av norske og internasjonale artister, skriver selskapene i pressemeldingen. 

Wimp er kun en arbeidstittel, og foreløpig er det bare 5000 betatestere som har tilgang til tjenesten. Foreløpig er det bare Android-telefoner som støttes. Når tjenesten lanseres, og til hvilke terminaler, er foreløpig uklart. 

Amobil kommer tilbake med en test av Wimp om kort tid.

(Kilde: pressemelding)

annonse