Til hovedinnhold

Krysser virkelighet og egne tjenester

Gule Siders nye applikasjon er genial, men mye enklere enn hva det ser ut til. Applikasjonen legger informasjonsgrafikk på toppen av den virkeligheten du ser med øyet. Dermed kan du peke rundt med mobilen, og på skjermen dukker det opp hvilke forretninger som befinner deg foran.

Se video som viser virkemåten nederst

Du kan på forhånd søke i forskjellige kategorier, for eksempel hoteller, resturranter eller annet. Dersom du ikke er kjent i området, kan du peke mobilen ned i bakken, og du får en pil opp på skjermen som viser retningen til den forretningen du har valgt.  

Det er også mulig å trykke på de forskjellige forretningene og få opp mer informasjon, og kan for eksempel ringe til forretningen ved hjelp av ett trykk på skjermen. 

Bruker GPS og kompass

Det hele skjer ved hjelp av GPS-posisjon og kompasset i Iphone 3GS, og telefonen bruker Gule Siders egne databaser for å finne informasjon om beliggenhet. Med tanke på at applikasjonen bruker både GPS, datatrafikk og kameraet på én gang er det imidlertid ikke sikkert du kan spasere rundt i storbyen så altfor lenge mens applikasjonen kjører. 

Applikasjonen har dukket opp på Youtube, og er lagt ut av en representant for Gule Sider. I videoen fortelles det at applikasjonen snart vil være tilgjengelig i Apples egen App Store.

(Kilde: Youtube)

Les også
Iphone-opplysning til topps
Les også
Historisk reise med mobilen
Les også
- Programbutikker er gull!
Les også
Spotify godkjent for Iphone
Les også
Se mobilsvarbeskjedene på skjermen
annonse