Tek.no

Nyhet

Legendarisk Legend

Med full kinosal blir ikke Will Smith helt alene allikevel.
David Auby Johansen
18 Des 2007 09:00

Den nye science fiction-filmen ”I am Legend”, med Will Smith i hovedrollen, innkasserte hele 423,2 millioner norske kroner første dag på kino i USA. Dermed danket den ut ”Ringenes Herre: Atter en konge”, som tidligere innehadde rekorden for desember. Filmen som er produsert av Warner Brothers ligger også på 16. plass totalt sett når det gjelder beste åpningsdag.

Andre filmer som gjorde seg bemerket på den amerikanske kinolista var blant annet ”Det gylne kompasset”, som opplevde en betydelig nedgang sammenlignet med åpningshelga, som for øvrig var svakere enn forventet. Den samlede inntekten har kun vært på beskjedne 243 millioner norske kroner. Barnefilmen ”Alvin and the Chipmunks” derimot, slo til med en overraskende god åpningsdag, og tjente inn hele 248 millioner norske kroner.

”I am Legend”, som har norsk premiere 26.desember, handler om det eneste gjenlevende mennesket på planeten, som finner ut at han allikevel kanskje ikke er så alene som han tror. Mens filmen gjør det godt i USA, blir den ikke vist i Kina med det første.

annonse

Les også