Tek.no

Nyhet

Tar 90 000 bøker med i lomma

Einar Eriksen
19 Nov 2007 16:36

Elektroniske bøker har foreløpig ikke slått spesielt godt an, og at vi fremdeles holder oss til de gode gamle papirbøkene. 

Nå håper Amazon at dette kan forandres. De lanserte i dag den nye e-bokleseren Amazon Kindle, som lar deg laste ned nye bøker rett fra "boka" via mobilnettet. Amazon samarbeider med operatøren Sprint i Amerika, og nedlastingen skjer via det amerikanske 3G-nettet med teknologien EV-DO. Det skal ta ett minutt å laste ned en hel bok.

Bruker "elektronisk blekk"

Kindle har en seks tommer stor skjerm, og bruker "elektronisk blekk". Denne skjermen sørger for at boka kun bruker strøm idet du blar til neste side.

Boka har plass til 200 bøker, og du kan i tillegg utvide denne kapasiteten ved hjelp av minnekort. Du kan lese i 30 timer før du må lade opp boka, som lades opp til full kapasitet igjen på to timer.

Billige bøker

Ifølge Gizmodo vil det koste 9,99 dollar å laste ned en ny bok til Kindle (rundt 55 norske kroner). Klassikere får en prislapp på 1,99 dollar (11 kroner).

I tillegg skal det være mulig å abonnere på aviser (foreløpig New York Times, Wall Street Journal og Washington Post) og magasiner.

Boka kommer i salg i USA allerede i dag, til en pris på 399 dollar, tilsvarende rundt 2200 kroner. 

Ikke forvent å se denne e-boka i Norge. Siden den bruker EV-DO for å laste ned bøker, støttes den nemlig ikke i norske mobilnett.

Amazon.com finner du mer informasjon om Kindle, og en liste over tilgjengelige bøker.

(Kilder: Gizmodo, Dingz, Newsweek)

Les også
ICE Wi-Fi-modem
Les også
Alt du trenger å vite om super-3G
Les også
Amazon vil knerte iTunes
annonse

Les også