Tek.no

Nyhet

Radeon får bedre Linux-drivere

ATI Catalyst Controll Center i Linux
Robin Heggelund Hansen
6 Sept 2007 14:54

Mange har irritert seg over at AMD/ATI kun har fokusert på å fikse feil i sine skjermkort-drivere for Linux, men nå vet vi hvorfor.

I over et år har AMD/ATI brukt tiden på å skrive om mesteparten av koden i Linux-driverne for å øke ytelsen og rette opp i en god del feil. Driveroppgraderingen er ventet i løpet av denne måneden.

Ifølge Phoronix - som har vært så heldige å få en sniktitt av driverne - vil Radeon-kort fra R300- til R500-serien oppleve en ytelsesøkning mellom 50 til 90 prosent eller høyere, i de fleste tilfeller. I en test med et Mobility Radeon X300 opplevde man sågar over ti ganger så høy ytelse som med tidligere drivere.

Den nye driveren vil også inkludere støtte for HD2000-serien og det er her mesteparten av arbeidet er blitt lagt ned. Derfor kan det oppstå noen problemer med eldre kort. Hvis dette høres noe negativt ut, kan du trøste deg med at AMD har lagt fokuset på eldre skjermkort i oktober-oppdateringen.

Driveroppdateringen for september vil dessverre ikke inneholde støtte for AIGLX eller 2.6.23-versjonen av Linux-kjernen, men dette skal være på plass i oktober.

Tester

Phoronix har som sagt fått en liten sniktitt av de nye driverne, og har også lagt ut et par tester på hjemmesiden sin:

Vi kommer tilbake med en test av denne driveren når den blir tilgjengelig.

(Kilde: phoronix)

Les også
Vil inkludere AMD-skjermkort
Les også
Ny Linux-driver fra AMD/ATI
annonse

Les også