Til hovedinnhold

Slik ser den endelige utgaven av Nikes selvknytende sko ut

Ikke lenger science fiction.

Nike

I forbindelse med jubiléet til «Tilbake til fremtiden II» ble det i fjor vist frem et par ekte prototyper av de selvknytende skoene som Michael J. Fox bruker i filmen. Senere kom det frem at Nike har laget et salgbart produkt av prototypen, og nå kommer de faktisk på markedet for alvor.

PR-sjef i Nike, Heidi Burgett, la nylig ut en Twitter-melding der hun kunngjør at HyperAdapt 1.0 vil bli tilgjengelig i utvalgte, amerikanske butikker fra 28- november. Det er ennå uvisst når eller om de blir tilgjengelige her til lands, men import kan jo alltids være en løsning.

Resultatet av lang forskning

HyperAdapt 1.0» er ifølge Nike et resultatet av grundig forskning innen både digitalteknologi, mekanikk og elektronikk, og representerer altså det som må kalle set nytt produktsegment.

Nærbilde av «lissene», som strammer seg selv via en sensor på hælen til skoene.
Nike

Den nøyaktige virkemåten er ikke utbrodert i detalj, men skoene er altså i stand til å stramme seg selv. Strammingen skjer når brukeren trykker ned med hælen etter å ha tatt på seg skoene, noe som aktiverer en sensor på innsiden.

For sportsutøvere

I tillegg befinner det seg to knapper på siden av skoene som kan brukes til å løsne eller stramme skoene manuelt, slik at man kan tilpasse dem til sine egne, personlige preferanser.

Løsningen er ment å gjøre det mye enklere og kjappere å foreta små justeringer under aktiviteter for folk som for eksempel driver med sport, og skoene er også primært rettet mot nettopp sportsutøvere og atleter. Det skulle imidlertid ikke være noe i veien for at også andre kan bruke dem.

Under kan du se en reklamevideo for de selvknytende skoene.

Her et annet par smarte sko: Disse hjelper deg å trene riktig »

(Via Engadget)

annonse