Til hovedinnhold

HTCs nye VR-hodesett kalles Vive Cosmos

Skal gjøre det meste litt enklere.

HTC

På årets CES-messe i Las Vegas har HTC avduket et nytt VR-visir i Vive-serien. Fra før har vi stiftet bekjentskap med den vanlige Vive samt Vive Pro, og nå skal vi få Vive Cosmos.

I motsetning til forgjengerne, som krever en heftig PC, kan være kronglete å sette opp og har en litt drøy prislapp, er Cosmos – i det minste ifølge HTC – et VR-hodesett som er ment for en større målgruppe.

Enklere å bruke

Cosmos skal ikke være avhengig av eksterne sensorer for sporing – altså er det ikke noe behov for å sette opp basestasjoner som har kontroll på hvor hodesettet er i rommet. Etter alt å dømme bruker Cosmos kameraer og andre sensorer for å ha kontroll på dette.

HTC

Etter vår tid med Samsung HDM Odyssesy vet vi at dette er en teknologi som fungerer relativt bra. Cosmos' tilhørende håndkontrollere har for øvrig også en utforming som i større grad minner om Samsungs løsning.

Det er også lagt større vekt på komfort. Hodesettet skal være lettere, mer behagelig og enklere å ta av og på. Fronten skal dessuten kunne «vippes opp» for å gjøre det enklere å også fungere i den virkelige verden.

Bedre grafikk

HTC er svært sparsommelige med detaljer rundt Vive Cosmos. Den har ikke fått noen pris eller slippdato, og det er ikke nevnt noen spesielle tekniske spesifikasjoner.

HTC

Men ifølge HTCs Vive Cosmos-nettsider skal det i det minste ha «crystal-clear graphics» med skjermer som gir skarpere bilde og mindre «nettingdør»-effekt.

Det er heller ikke nevnt noe spesielt om hva som kreves for å drive hodesettet, men det er klart at det må en datamaskin til – eller muligens en mobiltelefon for enklere VR-opplevelser. Her er det tydeligvis bare å vente på mer informasjon.

Vive Pro Eye

En annen nyhet fra HTC er en utgave av Vive Pro med øyesporing: Vive Pro Eye. Den har teknologi som altså vet hvor du ser, og gjør det da mulig å til en viss grad styre systemet uten å bruke hendene.

Dette åpner også opp for muligheter for å øke skarpheten på steder i bildet øynene rettes mot.

Vive Pro Eye skal visstnok komme på markedet i løpet av årets andre kvartal.

Fikk du med deg denne?
TEST: HTC Vive Pro >>>

(Kilde: TechRadar)

annonse